GP Ρωσίας: Νίκη-τίτλος για τον Lewis Hamilton


O Lewis Hamilton κέρδισε στο Ρωσικό Γκραν Πρι ύστερα από εντολές της ομάδας που έκρινε ότι ο συγκεκριμένος αγώνας ήταν ίσως ο πιο κρίσιμος για να "αγκαλιάσει" το πρωτάθλημα ο Hamilton.
 

  • 30/9/2018

Σε έναν αγώνα που τα προγνωστικά έδειχναν εξ' αρχής Mercedes, τίποτα δεν άλλαξε το σενάριο. Εκτός ίσως από την επέμβαση αγωνιστικού διευθυντή της ομάδας, ο οποίος με team orders έδωσε τη νίκη στον Hamilton αφήνοντας στην δεύτερη θεση τον Bottas. Έναν Bottas  που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν ο κυρίαρχος του αγώνα, έχοντας εκτός των άλλων κερδίσει και την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης.

Ο Βottas εκμεταλλεύτηκε την pole position και ξεκίνησε με καταιγιστικό ρυθμό σε έναν αγώνα που ταιριάζει στα μονοθέσια της Mercedes, με τον Hamilton πίσω του να απειλείται για λίγο από τον Vettel. Ο αγώνας άναψε κατά την διάρκεια της αλλαγής ελαστικών, όπου ο Γερμανός με την Ferrari πέρασαν εμπρός από τον Hamilton, όμως ο Βρετανός έδειξε για άλλη μια φορά την κλάση του σε ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό προσπέρασμα.

Εκεί δόθηκαν οι εντολές από την ομάδα της Mercedes με αποτέλεσμα ο Hamilton να περάσει στην πρώτη θέση και να πάρει την 8η φετινή του νίκη και την 70ή στην καριέρα του.

Στην τρίτη θέση βρέθηκα τελικά ο Vettel ο οποίος φάνηκε ότι δεν μπορούσε να αντιδράσει στην κυριαρχία των Mercedes και πλέον έχει μείνει 50 βαθμούς πίσω από τον Hamilton. Μία απόσταση που μάλλον πολύ δύσκολα θα καλυφθεί στους πέντε αγώνες που μένουν μέχρι το τέλος, και θα πρέπει να γίνουν πράγματα και θαύματα για να χάσει ο Βρετανός το πρωτάθλημα

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Raikkonen που κράτησε πίσω του της δύο Red Bull, οι οποίες ξεκίνησαν από το πίσω μέρος του grid. Για αρκετούς γύρους πάντως ο Verstappen ήταν επικεφαλής του αγώνα, και στο τέλος αναδείχθηκε στην σχετική ψηφοφορία και ο οδηγός του Ρωσικού Γκραν Πρι.

Στην έκτη θέση βρέθηκε ο Ricciardo, πίσω του ο Leclerc ενώ την δεκάδα ολοκλήρωσαν οι Kevin Magnussen, Esteban Ocon και Sergio Perez.

Επόμενος αγώνας το Ιαπωνικό Γκραν Πρι στην Σουζούκα σε μία εβδομάδα από σήμερα.