GP Σάο Πάολο - Sprint: Νικητής ο Russell, οπισθοχώρησε ο Verstappen σε έναν συναρπαστικό αγώνα


Η Mercedes πέρασε πρώτη την καρώ σημαία για πρώτη φορά φέτος, με τον George Russell να κερδίζει το sprint και να εξασφαλίζει την πρώτη θέση στην εκκίνηση του μεγάλου αγώνα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 12/11/2022

Στην εκκίνηση, ο Magnussen κρατήθηκε στην πρωτοπορία, ο Verstappen έμεινε με νύχια και με δόντια 2ος (όντας με τη μέση γόμα), ενώ Russell, Norris και Sainz έκλειναν την πεντάδα.

Παράλληλα, Alonso και Ocon πάλεψαν, με τους δύο να ανταλάσσουν θέσεις.

Ο Russell πίεζε τον Verstappen από την αρχή του δεύτερου γύρου, ενώ ο Sainz προσπέρασε τον Norris.

Λίγο μετά, ο Ολλανδός προσπέρασε τον Magnussen για την πρωτοπορία του αγώνα, τη στιγμή που ο Alonso μπήκε στα pits και άλλαξε ελαστικά και πτέρυγα για να γυρίσει 20ος, μετά από επαφή με τον Ocον.

Ο Magnussen συνέχιζε να χάνει έδαφος, πέφτοντας 4ος αφού τον πέρασαν οι Russell και Sainz.

Πίσω, ο Hamilton πίεζε τον Norris και τον πέρασε στον 4ο γύρο.

Ο Βρετανός, μαζί με τον Magnussen, συνέχιζαν να χάνουν θέσεις από πιο δυνατούς συνδυασμούς, ενώ ο Leclerc έμπαινε στην 8άδα που δίνει βαθμούς, προσπερνώντας Gasly και Ocon.

Μπροστά, ο Russell ήταν στο μισό δευτερόλεπτο από τον Verstappen στα μισά του αγώνα, έχοντας χτίσει διαφορά ασφαλείας από τον τρίτο Sainz.

Ο οδηγός της Mercedes προσπάθησε δύο φορές να περάσει, ο Verstappen όμως αμύνθηκε υποδειγματικά, κι αυτό έφερε τους Sainz και Hamilton πιο κοντά στη δυάδα.

Στον 15ο γύρο, όμως, ο Russell τα κατάφερε στη Στροφή 3, και πέρασε στην πρωτοπορία του sprint.

Πίσω, ο Hamilton έφτασε στον διαχύτη του Sainz για τη 3η θέση, με τον Ισπανό να κάνει τα πάντα για να κρατηθεί μπροστά. 

Ο Ισπανός έφτασε τον Verstappen, πριν απειληθεί έντονα από τον Hamilton, και τον πέρασε με τσαμπουκά στην πρώτη στροφή, ενώ είχαν κι επαφή που είδε το αριστερό endplate του Ολλανδού να ξεκολλά. 

Ο Hamilton εκμεταλλεύτηκε τη συγκυρία και πέρασε κι αυτός με τη σειρά του, για να πλασαριστεί 3ος.

Ο 7κις πρωταθλητής, βέβαια, ήταν υπό διερεύνηση μαζί με τους Ricciardo και Zhou για παράπτωμα στην εκκίνηση, που θα εξεταζόταν μετά το τέλος του αγώνα.

Το δεδομένο είναι πως ο Russell πήρε τη νίκη στο sprint, και μαζί τη δυνατότητα να εκκινήσει πρώτος τον αγώνα της Κυριακής, με τον Sainz δίπλα του στην πρώτη σειρά.

Τη δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hamilton, Verstappen, Perez, Leclerc, Norris, Magnussen, Vettel και Gasly.