GP Σιγκαπούρης - FP1: Ξεκίνημα με Hamilton και κόκκινη σημαία


Ο Lewis Hamilton σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην εναρκτήρια διαδικασία ελεύθερων δοκιμών στη Σιγκαπούρη. Προβλήματα για Alonso και Stroll.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 30/9/2022

Η πρώτη επαφή των οδηγών με την πίστα της Σιγκαπούρης μετά από τρία χρόνια απουσίας κύλησε ομαλά, με μία εξαίρεση, όταν ο Lance Stroll (8ος στην κατάταξη) γλίστρησε και χτύπησε κάπως το πίσω μέρος της AMR22, μένοντας στην πίστα και βγάζοντας την κόκκινη σημαία στην πίστα μέχρι το μονοθέσιο να απομακρυνθεί.

Στα αγωνιστικά, ο Lewis Hamilton, με χρόνο 1:43.003 και τη μαλακή γόμα, μπόρεσε να σημειώσει την καλύτερη επίδοση του 60λεπτου.

Ο Max Verstappen, που για μεγάλο μέρος της διαδικασίας ήταν πρώτος, έπεσε 2ος με διαφορά 0,084 δλ.

Τρίτος έμεινε ο Charles Leclerc, με διαφορά 4 δεκάτων του δευτερολέπτου, έχοντας μείνει για αρκετή ώρα στο γκαράζ της Ferrari με πρόβλημα στα φρένα.

Τέταρτος ήρθε ο Sergio Perez, που κράτησε πίσω του, στην 4η θέση, τον George Russell.

O Carlos Sainz ήρθε 6ος, 1 δευτερόλεπτο μακριά από τον Verstappen.

Πίσω του, ο Esteban Ocon σε μία ακόμα θετική Παρασκευή για την Alpine, στην 7η θέση.

Ο teammate του, Fernando Alonso, έχασε αρκετό χρόνο με διαρροή λαδιού από το κιβώτιο ταχυτήτων, αν και κατάφερε με 11 γύρους να βρεθεί στην 10η θέση.

Μπροστά από τον Ισπανό, ο Pierre Gasly στην 9η θέση, δείχνοντας καλό ρυθμό, σε αντίθεση με τις McLaren που ακόμα δοκιμάζουν τα νέα μέρη που φέρουν για το GP.