GP Σιγκαπούρης - FP2: Sainz στην κορυφή και 1-2 για τη Ferrari


O Carlos Sainz βρέθηκε στην κορυφή των χρόνων της δεύτερης διαδικασίας ελεύθερων δοκιμών στη Marina Bay.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: FERRARI MEDIA
  • 30/9/2022

Το FP2 διεξήχθη υπό πιο αντιπροσωπευτικές συνθήκες, καθώς η νύχτα πλέον είχε πέσει και η πίστα είχε πάρει γόμα από τα περάσματα στο FP1 και τις υποστηρικτικές κατηγορίες.

Ο Carlos Sainz ηγήθηκε του 1-2 της Ferrari, με τον Charles Leclerc να χάνει αρκετό χρόνο στην αρχή της διαδικασίας, για άγνωστο ως τώρα λόγο.

Πίσω τους, σε απόσταση 3 και 5 δεκάτων του δευτερολέπτου, οι δύο Mercedes των George Russell και Lewis Hamilton, που έδειχναν να έχουν ταχύτητα τόσο στον έναν γρήγορο γύρο, όσο και σε ρυθμό αγώνα.

Κι ανάμεσά τους, ο Max Verstappen με την 4η καλύτερη επίδοση, κι ενώ θα μπορούσε να είναι πρώτος, αν δεν έχανε χρόνο στο τελευταίο sector.

Η Alpine συνέχισε να βρίσκεται εντός δεκάδας, με τον Ocon εκ νέου πάνω από τον Alonso, με τον Valtteri Bottas στην 7η θέση να τους χωρίζει.

Αυτό είναι σημαντικό για τους Γάλλους και την προσπάθειά τους να διασφαλίσουν την 4η θέση στη βαθμολογία των κατασκευαστών, με δεδομένο ότι η McLaren ήταν πάλι εκτός δεκάδας και χωρίς ρυθμό.

Στο τελευταίο 20λεπτο της διαδικασίας, συνέβη κι ένα περίεργο περιστατικό. Τη στιγμή που οι μηχανικοί της AlphaTauri έβαζαν το μονοθέσιο του Gasly στα pits, αυτό άρχισε να φλέγεται ακριβώς πίσω από την πλάτη του οδηγού, ο οποίος βγήκε άμεσα, με τους ανθρώπους της Aston Martin να καταφτάνουν με πυροσβεστήρες και να σβήνουν τη φωτιά.

Μάλιστα, λίγο μετά ο Γάλλος βγήκε στην πίστα και συνέχισε κανονικά το πρόγραμμά του.

Το τριήμερο συνεχίζεται το Σάββατο με το FP3 στις 13:00 Ελλάδας.