F1 GP Τοσκάνης (2020): Η Mercedes έκανε το 1-2 με Hamilton και Bottas


Άνετη νίκη για τους Γερμανούς στην Τοσκάνη που συνέπεσε με τον εορτασμό των 1000 αγώνων της Ferrari στη Formula 1.

  • 13/9/2020

Σε έναν επεισοδιακό αγώνα που διήρκησε 2,5 ώρες ο Lewis Hamilton πήρε μια ακόμη άνετη νίκη στο Gran Prix της Τοσκάνης. Στη δεύτερη θέση ο Valtery Bottas, ο δεύτερος οδηγός της Mercedes και τρίτος ο Alex Albon, έπειτα από μια εξαιρετική προσπάθεια στο τέλος με τη Red Bull, στην 4η θέση  ήρθε ο Ricciardo, έχοντας πίσω του τον Perez.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Norris, Kvyat, Leclerc, Raikkonen (έχασε θέση έπειτα από ποινή 5 δευτερολέπτων) και Vettel.

Αναλυτικά η κατάταξη

Το «Gran Premio Della Toscana Ferrari 1000», όπως ονομάστηκε το Grand Prix Formula 1 της Τοσκάνης, θα μείνει στην ιστορία για πολλούς λόγους. Για τις πολλές συγκρούσεις μονοθεσίων στην πίστα του Mugello, για την είσοδο του αυτοκινήτου ασφαλείας τρεις φορές σε αυτή, για τη διακοπή του αγώνα δύο φορές μέχρι να καθαριστεί εξαιτίας των συμβάντων και για τις τρεις εκκινήσεις που δόθηκαν συνολικά μέχρι να πέσει η καρό σημαία. Μια σημαία που πρώτος είδε τελικά ο Lewis Hamilton, έχοντας πίσω του τον ομόλογό του Valtteri Bottas.

Τρίτος βρέθηκε ο Alexander Albon (Aston Martin Red Bull Racing) ο οποίος ανέβηκε για πρώτη φορά σε βάθρο στη Formula 1. Έκανε έναν καλό αγώνα και δεν είχε το άγχος του ομολόγού του στην ομάδα Max Verstappen ο οποίος εγκατέλειψε λίγο μετά την (πρώτη) εκκίνηση του αγώνα επειδή ενεπλάκη σε σύγκρουση. Πάντως, ο Ολλανδός πιλότος παραπονέθηκε για πρόβλημα στον κινητήρα του μονοθεσίου του, κάτι που φάνηκε αμέσως μετά την εκκίνηση, όταν άρχισαν να τον προσπερνούν οι υπόλοιποι οδηγοί.

Στην τέταρτη θέση τερμάτισε ο Daniel Ricciardo με το μονοθέσιο της Renault, στην πέμπτη ο Sergio Perez (BWT Racing Point F1 Team) και έκτος ήταν ο Lando Norris, με τη McLaren.

Τα συμβάντα, εξαιτίας των οποίων οκτώ πιλότοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, σκίασαν τη λάμψη και τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 1.000 Grand Prix της Ferrari στον θεσμό της Formula 1, στα 70 χρόνια που συμμετέχει σε αυτό. Το όνειρο των φίλων της Scuderia να δουν κάποιον πιλότο της στο βάθρο, ίσως και τους δύο, απλά ήταν απατηλό. Ο Charles Leclerc τερμάτισε στην όγδοη θέση, επωφελούμενος από τη χρονική ποινή που επιβλήθηκε στον Kimi Raikkonen επειδή πάτησε σε απαγορευμένη περιοχή στην είσοδο των pits. Ο Sebastian Vettel ήταν δέκατος.

H Βαθμολογία των Οδηγών διαμορφώθηκε ως εξής:

Τέλος, η Βαθμολογία Κατασκευαστών, μετά και το Grand Prix της Τοσκάνης είναι:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ