Grand Prix Βελγίου: Πρώτη νίκη για τον Leclerc και την Ferrari


Η Ferrari επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί στην πίστα του Spa δίνοντας την ευκαιρία στον Charles Leclerc να κερδίσει το πρώτο Grand Prix στην πολλά υποσχόμενη καριέρα του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 1/9/2019
Μέσα στο βαρύ κλίμα του φοβερού δυστυχήματος που έγινε χθες στην Formula 2 με τον θάνατο του 22χρονου Anthoine Hubert, ο φίλος του Leclerc κατάφερε τελικά να πάρει την πρώτη του νίκη προσφέροντας και την πρώτη νίκη για την ομάδα της Ferrari για την φετινή δύσκολη χρονιά.
 
Ο αγώνας στην πίστα του Spa ταίριαζε στην Ferrari κάτι που τελικά αποδείχτηκε και στην πράξη, με τον νεαρό Μονεγάσκο να γράφει το πρώτο κεφάλαιο μιας μεγάλης καριέρας που προδιαγράφεται εμπρός του.
 
Πίσω του βρέθηκε ο Lewis Hamilton που προσπάθησε αρκετά στους τελευταίους γύρους να φτάσει τον Leclerc εκμεταλλευόμενος την τακτική των ελαστικών, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Bottas. Στην τέταρτη θέση ο Vettel ο οποίος για άλλη  μια φορά ταλαιπωρήθηκε από την τακτική της ομάδας του στην αλλαγή ελαστικών.
 
O Leclerc παρά τη συναισθηματική φόρτιση από τον άδικο χαμό του φίλου του Anthoine Hubert, κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην καριέρα του, την οποία και αφιέρωσε στη μνήμη του!
O Leclerc παρά τη συναισθηματική φόρτιση από τον άδικο χαμό του φίλου του Anthoine Hubert, κατάφερε να πάρει την πρώτη του νίκη στην καριέρα του, την οποία και αφιέρωσε στη μνήμη του!
 
 
 
Σε έναν κατά τα άλλα ήσυχο αγώνα (πέρα από την εγκατάλειψη του Verstappen στην πρώτη κιόλας στροφή), το ενδιαφέρον εστιάστηκε στις μάχες των υπόλοιπων οδηγών και ομάδων. Μεγάλος άτυχος ο Norris που εγκατέλειψε στον τελευταίο γύρο όντας στην 5η θέση, και με μία ακόμα καλή εμφάνιση για την ομάδα της McLaren.
 
Tην δεκάδα έκλεισαν οι Albon με Red Bull, Perez με Racing Point, Kvyat με Toro Rosso, Hulkenberg με Renault, Gasly με Toro Rosso, και Stroll με Racing Point