Grand Prix Βρετανίας: Άνετη νίκη για Hamilton-Mercedes


Μία ακόμα εύκολη νίκη για τον Ηamilton και την Mercedes, με τον παγκόσμιο πρωταθλητή να σημειώνει την έκτη νίκη στην καριέρα του στο Silverstone. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 14/7/2019

Ένα ήσυχο απόγευμα στην "δική" του πίστα, το Silverstone, είχε ο Lewis Hamilton, που επέστρεψε στις εντός έδρας νίκες ύστερα από το περσινό διάλειμμα με τον Vettel, όντας πλέον ο πολυνίκης του Silvestrone με έξι πρωτιές.

O πρωταθλητής έδειξε από την αρχή ότι δεν θα άφηνε κανέναν να του πάρει τη νίκη, ούτε βέβαια ο ομόσταυλός του Valtteri Bottas με τον οποίο είχαν κάποιες αψιμαχίες στην αρχή του αγώνα, πριν αποκατασταθεί η "τάξη" των πραγμάτων. 

Και αν για την κορυφή δεν υπήρξε κάποια αμφιβολία, επικές μάχες δόθηκαν μεταξύ των οδηγών της Ferrari και της Red Bull. Στην αρχή μεταξύ Verstappen και Leclerc, και αργότερα μεταξύ Verstappen και Vettel. 

Aποκορύφωμα της μάχης Red-Bull και Ferrari ήταν το περιστατικό του Verstappen με τον Vettel στον 38ο γυρο, με τον οδηγό της Ferrari να πέφτει πάνω στην Red Bull, όμως τελικά ο Ολλανδός κατάφερε να ξαναμπεί στην πίστα, σε αντίθεση με τον Vettel που μπήκε στα πιτς και έχασε αρκετό χρόνο. Μάλιστα δέχθηκε και 10 δευτερόλεπτα ποινή που τον έριξε τελικά εκτός βαθμών.

Η αντιπαλότητα μεταξύ των δύο ομάδων συνεχίστηκε μέχρι το τέλος, δίνοντας θέαμα σε μία πίστα που είναι εξαιρετικά γρήγορη και επιτρέπει αυτού του είδους τις αψιμαχίες. Κάτι που ισχύει και για τις πιο πίσω ομάδες, που στο Silverstone έχουν την δυνατότητα να αποδείξουν τις δυνατότητές τους. 

Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Leclerc που έδωσε μερικές πολύ όμορφες στιγμές στους φίλους της Ferrari και του σπορ ενώ την δεκάδα έκλεισαν οι Gasly με Red Bull, Verstappen με Red Bull, Sainz με McLaren, Ricciardo με Renault, Raikkonen με Alfa Romeo, Albon με Toro Rosso και Kvyat με Toro Rosso.