Grand Prix Βρετανίας: Εντυπωσιακή pole για τον Bottas


O Valtteri Bottas κατάφερε να σπάσει το σερί των pole positions του Hamilton μέσα στην έδρα του Βρετανού.

  • 13/7/2019

Στην μάλλον πιο κλασική και σίγουρα πιο ιστορική πίστα της Formula 1, το Silverstone, ο Hamilton δεν κατάφερε να συνεχίσει το σερί των τελευταίων ετών στις pole positions, με τον team mate του στην Mercedes να του παίρνει την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης για μόλις... 6 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Και μάλιστα με ρεκόρ πίστας, απέναντι στον Hamilton που ήθελε πάρα πολύ να πάρει την pole εντός έδρας.

Ο Hamilton θα ξεκινήσει από την δεύτερη θέση, αν και θα μπορούσε να είχε πάει ακόμα καλύτερα αν δεν είχε κάνει ένα λάθος στον προτελευταίο κατατακτήριο γύρο. 

Πίσω από τις δύο Mercedes βρέθηκε η Ferrari του Leclerc που ήταν πολύ γρήγορος στο Q1 και Q2 όμως τελικά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις Mercedes. Δίπλα του θα εκκινήσει ο Vertappen, δίνοντας ένα ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην αυριανή εκκίνηση.

Tην δεκάδα έκλεισαν Gasly με Red Bull, ο Vettel με Ferrari (και πολλά ερωτηματικά για την απόδοσή του), ο Ricciardo με Renault, ο Norris με McLaren, ο  Albon με Toro Rosso και ο Hulkenberg με Renault

Eς αύριον λοιπόν τα σπουδαία, με τις τακτικές των ομάδων, την επιλογή των ελαστικών αλλά και τον πάντα απρόβλεπτο καιρό του Silverstone να αποτελούν τους αστάθμητους παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν τα πάντα σε έναν από τους πιο κλασικούς αγώνες της χρονιάς.