Grand Prix Ουγγαρίας: Πρώτη pole για τον Verstappen


O νεαρός οδηγός της Red Bull πήρε την πρώτη του pole position συνεχίζοντας την εξαιρετική του πορεία μετά τη νίκη στο Γερμανικό Grand Prix την περασμένη Κυριακή 

  • KEIMENO: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/8/2019

Μπορεί να είχε νίκες -και μάλιστα μία πρόσφατη, στο απίστευτο Grand Prix της Γερμανίας την περασμένη Κυριακή- όμως του έλειπε μία pole position.

Ανεβασμένος ψυχολογικά ο ίδιος αλλά και η ομάδα του, κατάφερε τελικά να πάρει την πρώτη θέση στην γραμμή εκκίνησης σε έναν αγώνα που η πρωτιά στο grid μετράει ιδιαίτερα. Η επίδοση αποτελεί και δικαίωση για την Honda με την πρώτη της pole από το 2006!

Πίσω του βρέθηκαν οι δύο Mercedes, με Bottas και Hamilton που τελικά δεν κατάφεραν να έχουν κάποια απάντηση στην ταχύτητα του Verstappen.

Στην τέταρτη και πέμπτη θέση οι δύο Ferrari με Leclerc και Vettel, που έδειξαν για άλλη μια φορά ότι δεν έχουν την δυνατότητα να απαντήσουν στην πρόκληση όχι μόνο της Mercedes αλλά πλέον και της Red Bull.

Την δεκάδα έκλεισαν οι Gasly με Red Bull, Norris με McLaren, Sainz με McLaren, Raikkonen με Alfa Romeo, Grosjean με Haas.

Από τα αξιοσημείωτα των κατατακτήριων, η εδραίωση της McLaren ως υπολογίσιμη δύναμη, η απογοήτευση από την Renault για άλλη μια φορά αλλά και κάποιοι καλοί χρόνοι από την ιστορική Williams.