Γρήγορα και με αρκετό ακάθαρτο αέρα τα μονοθέσια του 2022, σύμφωνα με τον Hulkenberg


Ο Nico Hulkenberg μιλά για την εμπειρία του από τον προσομοιωτή της Aston Martin με το μονοθέσιο του 2022, και δηλώνει πως λίγες θα είναι οι διαφορές με τα αυτοκίνητα της περασμένης γενιάς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/1/2022

Τα νέας γενιάς μονοθέσια υπόσχονται μεγαλύτερες προκλήσεις και καλύτερο θέαμα, αφού με την απλοποίηση των αεροδυναμικών μερών στην επιφάνεια του αυτοκινήτου, θα είναι πιο δύσκολο στην οδήγησή του και πιο εύκολο στο να ακολουθεί το ένα το άλλο.

Ο Nico Hulkenberg, έχοντας οδηγήσει το μονοθέσιο της Aston Martin για το 2022 στον προσομοιωτή της, όντας τρίτος οδηγός της ομάδας κατά το 2021, ανέφερε τα συμπεράσματά του, τα οποία δε συμβαδίζουν απόλυτα με τις προσδοκίες της Formula 1.

«Στόχευαν στο να είναι λίγο πιο αργά, πιο δύσκολα στην οδήγηση, για να δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στις οδηγικές ικανότητες, παρά στην απόδοση του μονοθέσιου και την αεροδυναμική υπεροχή,» έγραψε ο ίδιος σε κείμενό του στο LinkedIn.

«Παρόλα αυτά, από την πρώτη μου επαφή, τα νέα μονοθέσια μου φαίνονται αρκετά γρήγορα κι όχι ιδιαίτερα πιο αργά από την περασμένη γενιά. Η οδηγική εμπειρία δεν έχει αλλάξει σημαντικά, τουλάχιστον στον προσομοιώτη.

«Θα είναι ενδιαφέρον να δούμε αν αυτά τα μονοθέσια θα μπορούν να ακολουθούν το ένα το άλλο ευκολότερα. Στον προσομοιωτή, η ταχύτητα που μπορείς να κρατάς στις στροφές είναι αρκετά υψηλή, οπότε το ρίσκο της παραγωγής ακάθαρτου αέρα παραμένει, και είναι δύσκολο για μένα να φανταστώ ότι θα είναι εύκολο να ακολουθείς ένα μονοθέσια με αυτές τις ταχύτητες.

«Σε κάθε περίπτωση, ελπίζω να εκπλαγούμε θετικά. Όταν αρχίσουν οι δοκιμές εξέλιξης, οι οδηγοί κι οι ομάδες θα δουν το πώς συμπεριφέρονται τα μονοθέσια στην πίστα.»