Η αλλαγή στους κανονισμούς της F1 που πέρασε απαρατήρητη και θα βοηθήσει τις ομάδες


Μαζί με την προσθήκη του sprint shootout στο πρόγραμμα των Grand Prix, η FIA ενέκρινε και μία ακόμα σημαντική αλλαγή που θα ισχύσει από τη φετινή σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: PIRELLI
  • 26/4/2023

Η συνεδρίαση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού την Τρίτη 25/4 έφερε την επικύρωση της αλλαγής στο πρόγραμμα των Grand Prix που εμπεριέχουν αγώνα sprint.

Με βάση το νέο πρόγραμμα, το πρωί του Σαββάτου θα λαμβάνει χώρα μία επιπλέον διαδικασία κατατακτήριων, αντί του FP2, που θα ορίζει το grid για το sprint που ακολουθεί.

Ωστόσο, μαζί με αυτήν την απόφαση, ήρθε και μία ακόμα που θα δώσει σημαντική «ανάσα» στις ομάδες ενόψει του υπόλοιπου του πρωταθλήματος.

Πιο συγκεκριμένα, η FIA έδωσε την έγκρισή της στην αύξηση των διαθέσιμων ΜΕΚ, turbo, MGU-H και MGU-K για κάθε οδηγό, από τα τρία μέρη στα τέσσερα.

Αυτό θα έρθει ως χαράς ευαγγέλιο για οδηγούς όπως οι de Vries, Bottas, Zhou, Magnussen και Hulkenberg που ήδη έχουν βάλει δεύτερη ΜΕΚ στα μονοθέσιά τους.

Το αυτό θα πράξει η Mercedes με το μονοθέσιο του George Russell, μετά την αστοχία της μονάδας ισχύος του στην Αυστραλία στις αρχές του μήνα.