H Aston Martin έχει «σημαδέψει» την πρώτη νίκη του Alonso – Πού πιστεύει ότι θα έρθει


Η νίκη υπ' αριθμόν 33 για τον Fernando Alonso μοιάζει να μην αργεί, με τον επικεφαλής της Aston Martin να βάζει ήδη ένα στόχο για το πότε θα συμβεί αυτό.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: ASTON MARTIN
  • 10/4/2023

H Aston Martin έχει ξεκινήσει τη σεζόν όντας δεύτερη σε δυναμική πίσω από τη Red Bull, βάζοντάς τα με τη Mercedes και τη Ferrari.

Ο Fernando Alonso είναι κι αυτός σε εξαιρετική κατάσταση, με τρία βάθρα σε ισάριθμους αγώνες, με τον επικεφαλής της ομάδας, Mike Krack, να τονίζει πως οι στόχοι είναι πάντα υψηλότεροι:

«Ο Lawrence [Stroll] είναι ενθουσιασμένος με τα βάθρα, αλλά αυτό δεν ικανοποιεί τις βλέψεις του, θέλει παραπάνω.

«Τρία βάθρα; Θα έπρεπε να είχαμε κερδίσει και τους τρεις αγώνες!»

«Προφανώς αστειεύομαι. Αν κάποιος μου είχε πει πως θα πάρουμε τρία βάθρα σε τρεις αγώνες, δεν θα τον πίστευα. Ο Fernando έδειξε σε όλους μας τι πρωταθλητής είναι. Η σταθερότητά του είναι απίστευτη, ακόμα και στις δοκιμές, είναι στην κορυφή.»

Πολλοί μιλούν ήδη για την 33η νίκη του Alonso, το πότε θα μπορούσε να έρθει αυτή.

Για τον Krack, η πιθανότητα να συμβεί αυτό στο Μονακό είναι μεγάλη, κι εξηγεί το γιατί:

«Υπάρχουν κάποιες πίστες που ο συνδυασμός του οδηγού με το αυτοκίνητο είναι 'μαγικός'. Θα έλεγα πως τέτοιες πίστες είναι το Μονακό ή η Βαρκελώνη. Ας πούμε στο Μονακό [θα πάρουμε την πρώτη μας νίκη].

«Έχουμε ένα μειονέκτημα στις μεγάλες ευθείες, δεν είναι μυστικό. Το έχουμε εντοπίσει και δουλεύουμε πάνω σε αυτό. Σε πίστες που η τελική ταχύτητα δε μετράει, θα έχουμε άλλη αυτοπεποίθηση, αλλά δε μετράει η ταχύτητα μόνο σε αυτούς τους αγώνες. Πρέπει να είσαι γρήγορος, να μην κάνεις λάθη, να τερματίσεις και μετά να δεις το αποτέλεσμα.»