Η δήλωση που δεν θα ξεχάσει ποτέ ο Christian Horner


Με την αποχώρηση της Honda από τη Formula 1 μετά το 2021, η Red Bull Racing θα αναλάβει το έργο της κατασκευής του κινητήρα και θα το συνεχίσει ως Red Bull Powertrains.

  • 19/5/2021

Φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για να γίνει αυτό το βήμα, τώρα που το μοτέρ της Honda αποδίδει καλύτερα από ποτέ. Ο Christian Horner αναλύει το φιλόδοξο σχέδιο.

Ο επικεφαλής της ομάδας της Red Bull λέει ότι η σωστή δομή της ηγεσίας είναι σημαντική για τη διαμόρφωση του υπόλοιπου οργανισμού. Ένα μεγάλο ποσοστό των κορυφαίων θέσεων εργασίας θα καταληφθεί από προσωπικό που θα προσληφθεί από το στρατόπεδο της Mercedes.

Σύμφωνα με τον Horner, η προτεραιότητα είναι να προσελκύσει ανθρώπους με εμπειρία στην ανάπτυξη κινητήρων της Formula 1. «Αυτή είναι η καλύτερη ευκαιρία μας για να πιάσουμε δουλειά», δήλωσε ο 47χρονος Βρετανός σε συνέντευξή του.

Η Red Bull Powertrains δίνει προτεραιότητα σε άτομα με εμπειρία στη Formula 1

Τονίζει ότι δεν φέρνουν μαζί τους καμία πνευματική ιδιοκτησία της Mercedes. «Έχουν κατασκευάσει τον κινητήρα όλα αυτά τα χρόνια και αυτό είναι φανταστικό για εμάς. Όταν ξεκινάς από το μηδέν, θέλεις να φέρεις όσο το δυνατόν περισσότερο ταλέντο στην ομάδα».

Από το 2022 έως το 2025, υπάρχει πάγωμα της εξέλιξης των κινητήρων της F1, που σημαίνει ότι η Red Bull έχει περίπου τρία χρόνια μετά το 2021 για να κατασκευάσει ένα ανταγωνιστικό μοτέρ. «Υπάρχει ένα πολύ επιθετικό χρονοδιάγραμμα για να τεθεί πλήρως σε λειτουργία και να αποδώσει αυτό το πρόγραμμα», δήλωσε ο Horner.

«Αποκτούμε ρυθμό, παίρνουμε τους σωστούς ανθρώπους, χρησιμοποιούμε την ίδια φιλοσοφία με την πλευρά του σασί για να φέρουμε τους σωστούς ανθρώπους».

«Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να το κάνουμε από την πλευρά του πλαισίου. Ο κόσμος δεν νομίζω ότι πήρε στα σοβαρά τη Red Bull όταν μπήκε στο σπορ ως κατασκευαστής σασί. Ένας συγκεκριμένος πιλότος τότε μας χαρακτήρισε ως απλώς μια εταιρεία ενεργειακών ποτών».

Ποιος ήταν αυτός; Ο επτάκις, πλέον, παγκόσμιος Πρωταθλητής, Lewis Hamilton.