Η Ferrari προτείνει οι υπαίτιοι των ατυχημάτων να πληρώνουν για τις ζημιές


Ο team principal της Ferrari, Mattia Binotto, προτείνει μία ιδιαίτερη λύση στο ζήτημα των ατυχημάτων στην εποχή του ορίου στους προϋπολογισμούς.

 
  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/8/2021

Το χθεσινό Grand Prix Ουγγαρίας αποδείχθηκε αρκετά... καταστροφικό στον πρώτο γύρο, με 4 οδηγούς να εγκαταλείπουν και αρκετούς να φέρουν ζημιές στα μονοθέσιά τους.

Με τη Red Bull να φοβάται πως πρέπει να αλλάξει από τώρα στον τέταρτο κινητήρα του Sergio Perez, και τους Norris και Leclerc να φέρουν ζημιές που τους έθεσαν άμεσα εκτός αγώνα, ο επικεφαλής της Ferrari, Mattia Binotto, είχε να καταθέσει μία ενδιαφέρουσα πρόταση:

«Πιστεύω πρέπει να κάνουμε μία συζήτηση στο μέλλον για αυτό με τους άλλους επικεφαλής των ομάδων, τη FIA και την F1.

«Προφανώς, αν δεν είσαι εσύ αυτός που προκάλεσε το ατύχημα, το να έχεις τόσες ζημιές στην εποχή του budget cap είναι μεγάλο βάρος.

«Μήπως θα έπρεπε να υπάρξουν κάποιες εξαιρέσεις; Δεν είμαι βέβαιος ποια είναι η καλύτερη λύση. Ίσως είναι δύσκολο να αστυνομεύσεις κάτι τέτοιο.

«Αλλά πιστεύω πως πρέπει να σκεφτούμε το ενδεχόμενο αν ένας οδηγός είναι υπαίτιος [για το ατύχημα], τότε η ομάδα του θα πρέπει να πληρώνει ένα ποσό στις επηρεαζόμενες ομάδες για τις ζημιές που αυτός προκάλεσε. Αυτό θα κάνει πιο υπεύθυνη και τη στάση των οδηγών.»

Υπενθυμίζεται πως το cap φέτος ορίστηκε στα 145 εκ. δολάρια, και θα μειωθεί τόσο το 2022, όσο και το 2023.