H Ferrari θα κάνει 1.000 pit stops για να προετοιμαστεί ενόψει της νέας σεζόν


Ο επικεφαλής μηχανικός αγώνα της Ferrari, Diego Ioverno, τόνισε πως η Scuderia έχει πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να βελτιωθεί στα pit stops.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 31/1/2023

Τα pit stops είναι εγγενές στοιχείο των αγώνων, και η ταχύτητα διεκπεραίωσης τους είναι υψίστης σημασίας για τις ομάδες, ιδίως από το 2022 και μετά με τα πιο βαριά ελαστικά 18 ιντσών.

Η Ferrari έπασχε αρκετά σε αυτόν τον τομέα κατά την περυσινή σεζόν, κοστίζοντας θέσεις στους Charles Leclerc και Carlos Sainz.

Μιλώντας στο Motorsport Italy, ο Diego Ioverno τόνισε πως οι μηχανικοί της ομάδας θα κάνουν ως και 1000 pit stops μέχρι την έναρξη της σεζόν, ώστε να είναι έτοιμοι να είναι σταθερά γρήγοροι στις αλλαγές τους.

«Το 73% των pit stops μας έγιναν σε λιγότερα από 3 δευτερόλεπτα, αλλά δεν αρκεί αυτό,» εξήγησε. «Ο στόχος ήταν το 80% και δεν τα καταφέραμε.

«Αν κάνεις pit stop κάτω από 3 δευτερόλεπτα με αυτά τα ελαστικά είναι μία πολύ καλή επίδοση. Πάνω από 4 δευτερόλεπτα για ένα pit stop είναι μία κακή επίδοση, ενδιάμεσα αυτών των δύο χρόνων είναι ο μέσος όρος. Για το 2023, ο στόχος είναι να κάνουμε το 84% των pit stops μας σε λιγότερο από 3 δευτερόλεπτα.

«Δεν θέλουμε να ξεπεράσουμε το 9% σε pit stops άνω των 4,5 δευτερολέπτων. Για να δώσουμε κι ένα παράδειγμα, η Mercedes είχε ποσοστό μόλις 4% σε χαμένα pit stops, αλλά είναι λίγο πιο αργοί από εμάς κατά μέσο όρο.»