Η Honda θα παρέχει κινητήρες στη Red Bull ως και το 2025!


Η Honda θα συνεχίσει να παρέχει κατασκευασμένους από εκείνη κινητήρες στη Red Bull ως και το 2025, κόντρα στα αρχικά πλάνα που ήθελαν τη συνεργασία να συνεχίζεται μόνο για το 2022.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ, ΦΩΤ.: RED BULL CONTENT POOL
  • 28/1/2022

Με το τέλος του 2021, η Honda έπαψε να έχει εργοστασιακή συμμετοχή στη Formula 1, με τη Red Bull να συστήνει ένα τμήμα Powertrains για να μπορέσει να παίρνει τους ήδη κατασκευασμένους κινητήρες των Ιαπώνων και να τους εξελίσσει αυτόνομα.

Αυτό το πλάνο, όμως, αλλάζει. 

Πλέον, η νέα συμφωνία θα δει τη Honda να προμηθεύει από τα κεντρικά στην Ιαπωνία κινητήρες στη Red Bull, ως και το 2025.

Αυτό θα επιστρέψει στη Red Bull Powetrains να ετοιμαστεί από τώρα για το 2026, ώστε να παρουσιάσει δικό της κινητήρα στην αυγή των νέων κανονισμών.

«Έχουμε βρει έναν τελείως διαφορετικό τρόπο συνεργασίας από αυτόν που είχαμε αρχικά,» δήλωσε ο Helmut Marko στο περιοδικό Autorevue.

«Οι κινητήρες θα κατασκευάζονται στην Ιαπωνία ως το 2025, δεν θα τους αγγίζουμε καθόλου. Αυτό σημαίνει πως όλα τα δικαιώματα των κινητήρων θα μείνουν με τους Ιάπωνες, κι αυτό είναι σημαντικό για να μπούμε εμείς στο σπορ το 2026.»

Δεν έχουν ακόμα συμφωνηθεί όλες οι λεπτομέρειες, όμως πιστεύεται πως είναι ζήτημα χρόνου