Η McLaren, με τα χρώματα της Gulf Oil στο Μονακό


Τα μονοθέσια της McLaren θα είναι βαμμένα στα χρώματα της Gulf Oil για το στο Grand Prix Formula 1 που θα γίνει στο πριγκιπάτο του Μονακό, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΣΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 17/5/2021

Όταν η ομάδα τής McLaren F1 υπέγραψε πέρσι συμφωνία συνεργασίας με την εταιρεία πετρελαιοειδών Gulf Oil ξύπνησε μνήμες σε πολλούς από τη συνύπαρξή τους στα τέλη δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970, τόσο στη Formula 1 όσο και στον αμερικανικό θεσμό του Κυπέλλου Can Am.

Στη συμφωνία, υπήρξε ο όρος να φέρουν τα μονοθέσια της McLaren τα χρώματα της Gulf σε ένα από τα εφετινά Grand Prix και επιλέχθηκε να είναι το διασημότερο όλων, αυτό του Μονακό.

Έτσι, το επόμενο Σαββατοκύριακο, τα μονοθέσια της ομάδας, οι φόρμες των Daniel Ricciardo και Lando Norris, των πιλότων της, αλλά και αυτές των μηχανικών, όπως και τα ρούχα των υπόλοιπων στελεχών της ομάδας θα έχουν τον γνωστό συνδυασμό γαλάζιου-πορτοκαλί χρωματισμού της Gulf. Μάλιστα, και τα κράνη των δύο οδηγών της ομάδας θα είναι βαμμένα με τρόπο που να παραπέμπουν στα αντίστοιχα του παρελθόντος.

O κ. Zak Brown ο Διευθύνων Σύμβουλος της McLaren Racing, δήλωσε σχετικά: «Αυτή (η ενέργεια) είναι ο φόρος τιμή μας στη διάσημη εμφάνιση της Gulf στα αγωνιστικά οχήματα. Είμαστε θιασώτες του γενναίου και έντονου σχεδίου και το εκθαμβωτικό μπλε χρώμα της Gulf είναι ένα από τα πιο αγαπημένα στους αγώνες, ένα πασίγνωστο κομμάτι της κουλτούρας η οποία ξεπερνά τα όρια του μότορσπορ».

Προς το παρόν, η McLaren F1 βρίσκεται στην τρίτη θέση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κατασκευαστών στον θεσμό, με 65 βαθμούς. Σε ό,τι αφορά στην κατάταξη των Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Οδηγών, ο Lando Norris είναι στη τέταρτη θέση, με 41 βαθμούς, και ο Daniel Ricciardo στην έβδομη, με 24 βαθμούς.

Ακολουθήστε το Car Αnd Driver στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από τον μαγικό κόσμο του αυτοκινήτου.