Η McLaren θα είναι ανταγωνιστική στο δεύτερο μισό της σεζόν


Ο διευθυντής της McLaren, Andrea Seidl, θεωρεί πως η ομάδα του έχει τη δυναμική να περάσει στην 4η θέση στη βαθμολογία ως το τέλος της σεζόν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: McLAREN
  • 22/8/2022

Η McLaren ξεκίνησε νωχελικά τη νέα εποχή της F1, με προβλήματα στα φρένα κι ένα μονοθέσιο που είχε υπερβολικό drag στις ευθείες και ελάχιστη κάθετη δύναμη στις στροφές.

Η MCL36, όμως, αναβαθμίστηκε, και μετά το βάθρο του Lando Norris στην Ίμολα, η ομάδα του Woking βρήκε τον ρυθμό της και ανέβηκε ξανά στις θέσεις του midfield.

Μετά από 13 αγώνες, βρίσκεται 5η, 4 βαθμούς πίσω από την Alpine, με την οποία στοχεύει να παλέψει και να την ξεπεράσει ως το τέλος της σεζόν.

Ο επικεφαλής της ομάδας, Andreas Seidl, μίλησε μετά το Ουγγρικό GP και εξήγησε γιατί είναι αισιόδοξος για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος:

«Το ότι είδαμε πως ήμασταν η 4η καλύτερη ομάδα στην Ουγγαρία ήταν αρκετά ενθαρρυντικό για μένα.

«Ήταν ένα καλό κλείσιμο στο πρώτο μισό της σεζόν, γιατί δεν ξεχνάμε πώς ξεκίνησε η χρονιά με τα θέματα που είχαμε με τα φρένα, και το πώς δίναμε μάχες στο πίσω μέρος του grid στο Μπαχρέιν.

«Η αντίδραση που έβγαλε η ομάδα μετά από αυτό είναι κάτι που με χαροποιεί. Πιστεύω πως τώρα έχουμε τα εχέγγυα για ένα καλό, δυνατό δεύτερο μισό στη σεζόν, ώστε να βεβαιωθούμε πως θα μείνουμε στη μάχη για την 4η θέση στη βαθμολογία.»