Η Mercedes παραδέχεται πως ευθύνεται για τον πόνο στην πλάτη του Hamilton


Το setup της Mercedes W13 ήταν που ενίσχυσε το porpoising και μαζί τον πόνο στην πλάτη του Lewis Hamilton, όπως παραδέχτηκε η ίδια η ομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 15/6/2022

Ο Lewis Hamilton φάνηκε να δυσκολεύεται να βγει από το μονοθέσιό του με το τέλος του Grand Prix στο Αζερμπαϊτζάν, καθώς οι αναταράξεις από το porpoising είχαν πια επηρεάσει αρκετά την πλάτη του.

Ήταν τόσο έντονοι οι πόνοι, που ο επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff, άφησε ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο ο Hamilton να μην αγωνιστεί στο προσεχές Καναδικό GP, αν κι αυτό διαψεύστηκε από τον ίδιο τον οδηγό λίγες ώρες αργότερα.

Στην καθιερωμένη ανάλυση της Mercedes μετά από κάθε αγώνα, ο επικεφαλής στρατηγικής της ομάδας, James Vowles, αποκάλυψε πως το setup στο μονοθέσιο του 7κις πρωταθλητή ήταν αυτό που προκάλεσε τον πόνο στην πλάτη του.

«Σε αυτήν την περίπτωση, πιέσαμε αρκετά το μονοθέσιο και τους οδηγούς. Τους βάλαμε σε αρκετά μεγάλη δυσφορία και δεν γίνεται να το κάνουμε ξανά αυτό.»

Όσο για το αίσθημα κρύου που είχε στον αγώνα κι ανέφερε στο team radio ο Hamilton, ο Vowles εξήγησε ότι αυτό ήταν συνέπεια του μουδιάσματος που ένιωσε:

«Πέρασα μερικά λεπτά με τον Lewis το πρωί για να τον ρωτήσω τι συνέβη. Δεν άλλαξε κάτι μέσα στο μονοθέσιο, φαίνεται πως από τις αναταράξεις στην πλάτη του, άρχισε να μουδιάζει κι ένιωθε αυτό το κρύο αίσθημα ως απόρροια αυτού. 

«Επομένως, δεν υπήρχε τίποτα κρύο στο μονοθέσιο. Ήταν αντίδραση στον πόνο που ένιωθε σε όλο τον αγώνα.»