Η Mercedes θα χάσει ταχύτητα όταν στεγνώσει η πίστα, λέει ο Hamilton


Η βροχή έδωσε «πνοή» στη Mercedes, σύμφωνα με τον Lewis Hamilton, που προβλέψει πτώση στην απόδοση της ομάδας όταν στεγνώσει στη Suzuka.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 7/10/2022

Οι πρώτες δύο διαδικασίες ελεύθερων δοκιμών στη Suzuka διεξήχθησαν υπό έντονη βροχή, με τους οδηγούς να «δαμάζουν» συνθήκες που λογικά δεν θα συναντήσουν ξανά, καθώς το Σαββατοκύριακο αναμένεται αίθριος καιρός.

Σε αυτές τις συνθήκες, η Mercedes έδειξε να έχει την ταχύτητα, με τον George Russell πρώτο στο FP2, και τον Lewis Hamilton ακριβώς πίσω του.

Ο 7κις πρωταθλητής, όμως, τόνισε πως η μετάβαση σε στεγνές συνθήκες ίσως δει τη Mercedes να χάνει έδαφος έναντι των ανταγωνιστών της:

«Κάναμε αρκετούς γύρους, αλλά νομίζω θα είναι στεγνές οι συνθήκες για το υπόλοιπο του τριημέρου.

«Αν στεγνώσεις, φαντάζομαι πως οι Ferrari και οι Red Bull θα είναι πολύ γρήγορες. Αλλά δεν έχω ιδέα. Ελπίζω να είμαστε γρήγοροι, αλλά αυτή την ελπίδα την έχω κάθε εβδομάδα.

«Θα είναι στεγνά αύριο, οπότε θα παλεύουμε όπως πάντα στην πρώτη εξάδα. Ελπίζω για κάτι καλύτερο, αλλά δεν γνωρίζω. Θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το FP3, θα είναι κρίσιμη διαδικασία για όλους αυτή, και θα παλέψουμε για μία καλή θέση.»

Σε ό,τι αφορά το τι μπορεί να διδαχθεί η ομάδα κι οδηγός υπό τις δύσκολες συνθήκες του πρωινού της Παρασκευής, ο Hamilton εξήγησε:

«Πάντα έχεις πράγματα να μάθεις: κάτι σχετικά με το set-up, με τη φθορά των ελαστικών, τις θερμοκρασίες των ελαστικών και την ισορροπία από session σε session. Επομένως, σίγουρα υπάρχουν πράγματα να μάθει κανείς και δεδομένα που μπορεί να συλλέξει από τα αεροδυναμικά φορτία και το τι ρύθμιση πρέπει να έχουμε στις πτέρυγές μας.

«Στα θετικά, φάνηκε να μπορούμε να φέρουμε σε σωστή θερμοκρασία τα ελαστικά μας, οπότε δεν ήμασταν αργοί.»