Η Panthera δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά της για τη Formula 1


Ο επικεφαλής της ομάδας, Benjamin Durand αποσαφήνισε ότι η Panthera όχι μόνο δεν έχει εγκαταλείψει την ιδέα της εμπλοκής της στη Formula 1, αλλά ήδη ετοιμάζει το μονοθέσιο για το 2022!

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 7/5/2020

Η Panthera Team Asia είχε ταράξει τα νερά τον περασμένο Σεπτέμβριο, όταν είχε ανακοινωθεί η πρόθεσή της να εισέλθει στη Formula 1 το 2021, εκμεταλλευόμενη την απόφαση της FIA και της Liberty Media για δραστικές αλλαγές των κανονισμών και ανασχεδιασμένα εκ βάθρων μονοθέσια.

Η «μεταφορά» αυτών των αλλαγών για το 2022 δεν φαίνεται να πτοεί τον επικεφαλής της Panther, Benjamin Durand, ο οποίος δήλωσε στο «Autosport» ότι η προετοιμασία συνεχίζεται κανονικά ενόψει της μεθεπόμενης σεζόν.

«Τα πράγματα ήταν αρκετά περίπλοκα, όμως είμαστε ακόμα ζωντανοί. Πριν από την εκδήλωση της κρίσης είχαμε δηλώσει πως ο στόχος μας ήταν το 2022. Δεν έχει αλλάξει κάτι. Ήδη έχουμε προχωρήσει αρκετά, ενώ είμαστε σε συνεχή συνεργασία και με τους επενδυτές» τόνισε ο Durand.

Πάντως η Liberty Media κρατά κλειστά τα χαρτιά της αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων της Formula 1 από 10 σε 11 από το 2022. Άλλωστε θα πρέπει πρώτα να εκτιμηθεί η κατάσταση όπως θα έχει διαμορφωθεί μετά την ολοκλήρωση της πανδημίας του COVID-19, διότι είναι κάθε άλλο παρά σίγουρο πως η «επόμενη ημέρα» θα βρει και τις 10 ομάδες σε θέση να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις απαιτήσεις της συμμετοχής τους στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.