Η «πίστη» της οικογένειας Schumacher


Τα τελευταία νέα για τον Γερμανό θρύλο.

  • 14/2/2014

Και ενώ συνεχίζεται το παιχνίδι των δημοσιευμάτων με εκτιμήσεις και σενάρια σχετικά με την πορεία της υγείας του Michael Schumacher, η οικογένεια του Γερμανού 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της εκπροσώπου της, Sabine Kehm, στην οποία αναφέρεται μεταξύ άλλων πως η διαδικασία αφύπνισής του είναι αργή και πως «συνεχίζει να πιστεύει ακράδαντα» ότι ο 45χρονος θρύλος της F1 θα αναρρώσει.

Ούτε λόγος για το αν όντος ταλαιπωρείται τις τελευταίες ημέρες από λοίμωξη του αναπνευστικού όπως ανέφερε η γερμανική εφημερίδα Bild.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Η οικογένεια του Michael θα ήθελε να εκφράσει ξανά ειλικρινά την ευγνωμοσύνη της για την συνεχιζόμενη συμπαράσταση από ολόκληρο τον κόσμο. Οι ευχές βοηθούν την οικογένεια και είμαστε σίγουροι πως βοηθούν τον Michael, ο οποίος παραμένει σε διαδικασία αφύπνισης από το κώμα. Όπως συμβαίνει σε μια τέτοια κατάσταση καμιά μέρα δεν είναι σαν την επόμενη. Η οικογένεια ευγνωμονεί όσους καταλαβαίνουν πως δεν επιθυμεί να δημοσιοποιήσει ιατρικές λεπτομέρειες γιατί θέλει να προστατεύσει την ησυχία του Michael. Όπως διαβεβαιώσαμε από την αρχή θα συνεχίσουμε να δημοσιοποιούμε κάθε πληροφορία σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Michael. Γνωρίζουμε πως η διαδικασία αφύπνισης ενδέχεται να έχει μεγάλη διάρκεια. Η οικογένεια συνεχίζει να πιστεύει ακράδαντα στην ανάρρωση του Michael και εμπιστεύεται τους γιατρούς, τις νοσοκόμες και την ομάδα της νοσοκομειακής περίθαλψης. Το σημαντικότερο δεν είναι η ταχύτητα με την οποία θα επέλθει η ανάρρωση, αλλά πως η ανάρρωση του Michael θα προοδεύσει σταθερά και ελεγχόμενα».

O Schumi νοσηλεύεται από τις 29 Δεκεμβρίου στη μονάδα εντατικής θεραπείας του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ μετά το σοβαρό τραυματισμό του την ώρα που έκανε σκι στις γαλλικές Άλπεις.

Εδώ και λίγες μέρες οι γιατροί έχουν ξεκινήσει σταδιακά τη διαδικασία αφύπνισης από το τεχνητό κώμα στο οποίο βρίσκεται, αλλά όπως έχουν ενημερώσει, η διαδικασία αυτή είναι επίπονη και μπορεί να κρατήσει μήνες.