Η προσέγγιση της Pirelli για το GP της Αυστρίας (VIDEO)


Το Αυστριακό GP βρίσκονταν για τελευταία φορά στο πρόγραμμα της Formula1 το 2003 στο Α1 Ring. 

  • 18/6/2014

Το Αυστριακό GP βρίσκονταν για τελευταία φορά στο πρόγραμμα της Formula1 το 2003 στο Α1 Ring. Από τότε πέρασαν 11 χρόνια, η πίστα ανακαινίστηκε και τώρα επιστρέφει στο πρόγραμμα ως Red Bull Ring, πρόκειται για τον 8ο αγώνα στο φετινό πρωτάθλημα.

Η Pirelli για 3ο συνεχή αγώνα επιλέγει την μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα ο ίδιος συνδυασμός χρησιμοποιήθηκε σε Μονακό και Καναδά. Το Red Bull Ring έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα με δυο μεγάλες ευθείες και πολλές κοφτές στροφές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μέση ωριαία ταχύτητα να είναι χαμηλή, οπότε τα μονοθέσια στηρίζονται περισσότερο στη μηχανικά παραγόμενη πρόσφυση των ελαστικών παρά στην αεροδυναμικά παραγόμενη κάθετη δύναμη. Καθώς καμία ομάδα δεν έχει κάνει δοκιμές στην πίστα το Σαββατοκύριακο αυτό θα είναι ένα βήμα στο άγνωστο για ομάδες και οδηγούς.

Paul Hembery, αγωνιστικός διευθυντής Pirelli: «Είναι πάντα συναρπαστικό να πηγαίνεις σε μια νέα πίστα, όλοι ξεκινούν από την ίδια αφετηρία και ομάδες - οδηγοί πρέπει να βρουν μόνοι τους το δρόμο στις νέες συνθήκες για να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Βασιζόμενοι στα δείγματα ασφάλτου και στις επιθεωρήσεις που έκαναν στην πίστα οι μηχανικοί μας, πιστεύουμε πως οι δυο πιο μαλακές γόμες της γκάμας μας παρέχουν τον καλύτερο συνδυασμό μεταξύ απόδοσης και πρόσφυσης σε μια πίστα όπου αναμένεται οι ομάδες να επιλέξουν διαμόρφωση υψηλής αεροδυναμικής απόδοσης. Ένα ενδιαφέρον θέμα αποτελεί ο καιρός που ξέρουμε ότι είναι απρόβλεπτος στην περιοχή της πίστας. Όπως σε κάθε νέο αγώνα έτσι και εκεί η δουλειά που θα γίνει στις ελεύθερες δοκιμές έχει ξεχωριστή σημασία. Οι ομάδες θα προσπαθήσουν να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία στις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής και του Σαββάτου ώστε να αξιολογήσουν τη συμπεριφορά των ελαστικών στην πίστα υπό διαφορετικά φορτία και σεταρίσματα. Αυτό θα είναι το κλειδί για τη διαμόρφωση της στρατηγικής αγώνα. Τα δεδομένα των προσομοιώσεων δείχνουν πως θα γίνουν 2 pit stop στον αγώνα όμως πολλά θα εξαρτηθούν από τον καιρό και την βελτίωση του κρατήματος της πίστας. Αυτά θα γίνουν πιο εύκολα αντιληπτά μετά τις ελεύθερες δοκιμές».

Jean Alesi, σύμβουλος Pirelli: «Το Spielberg επιστρέφει στο πρόγραμμα του παγκόσμιου πρωταθλήματος, με κάποιες αλλαγές στη χάραξη που θα τις διαπιστώσουν όλοι κατά τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών της Παρασκευής. Συνολικά βέβαια η πίστα δε διαφέρει από αυτό που όλοι ξέραμε στο παρελθόν. Το πραγματικά ωραίο στο Spielberg είναι οι εναλλαγές της διαδρομής, ανέβασμα, κατέβασμα, αυτό είναι διασκεδαστικό για τον οδηγό. Όλα τα σημαντικά σημεία φρεναρίσματος βρίσκονται σε ανηφόρα αυτό κάνει πιο δύσκολο το προσπέρασμα. Θυμάμαι κάτι αστείο: Τις παλιές μέρες λέγονταν πως οι τοπικές αγελάδες σταματούσαν να παράγουν γάλα για μια βδομάδα επειδή τρόμαζαν από το θόρυβο των μονοθεσίων της F1.  Τώρα που μειώθηκε ο θόρυβος των μονοθεσίων ελπίζω να επηρεαστούν λιγότερο...».