Η προσπέραση του Verstappen στον Hamilton κόστισε ένα σημαντικό πριμ στον Bottas


Ο Φινλανδός πιλότος μίλησε για τον Lewis Hamilton, το αναμνηστικό δώρο που του έκανε η Mercedes αλλά και το πριμ που έχασε απ' τη νίκη του Verstappen στο Άμπου Ντάμπι.

  • 27/1/2022

Στο τελευταίο Grand Prix στο Άμπου Ντάμπι ο Valtteri Bottas δεν κατάφερε να… απλώσει χέρι βοηθείας στον Lewis Hamilton, αφήνοντάς τον να παλεύει μόνος με τα δύο μονοθέσια της Red Bull για στο στέμμα του Πρωταθλητή, το οποίο έχασε στον τελευταίο γύρο. Αυτή η απώλεια, όπως επιβεβαίωσε ο Φινλανδός μέσα από συνέντευξη, κόστισε στον ίδιο ένα διόλου ευκαταφρόνητου πριμ, το ύψος του οποίου δεν θέλησε να αποκαλύψει.

«Έχεις δίκιο» ήταν η απάντησή του όταν του ζητήθηκε απ’ τον δημοσιογράφο να επιβεβαιώσει την μέχρι πρότινος φήμη. Παράλληλα τόνισε πως δεν παίρνει τόσο κατάκαρδα τη συγκεκριμένη απώλεια αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «προφανώς τα χρήματα είναι σημαντικά στην Formula 1, αλλά την ίδια στιγμή θυμάμαι από πού ξεκίνησα και εκτιμώ όλα όσα έχω πετύχει μέχρι σήμερα».

Παρά το δυσάρεστο αγωνιστικό φινάλε ο χωρισμός με την Mercedes έγινε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η ομάδα διοργάνωσε προς τιμή του έναν αποχαιρετιστήριο πάρτι στο Brackley δίνοντας του ως δώρο το μονοθέσιο W08 με το οποίο έτρεξε την πρώτη του σεζόν. «Ήταν μεγάλη έκπληξη. Ενθουσιάστηκα όταν είδα τι είχαν ετοιμάσει για εμένα. Πυροτεχνήματα, μουσική… Εκεί συνειδητοποίησα πως εκτιμήθηκαν όλα όσα έκανα αυτά τα χρόνια. Το δώρο που μου έκαναν είναι φανταστικό, αλλά ακόμα δεν έχω σκεφτεί που θα το βάλω».

Ο Bottas, ο οποίος του χρόνου θα τρέχει με την Alfa Romeo, παρέμεινε για 5 χρόνια στα «Ασημί Βέλη» παίρνοντας τη θέση του Nico Rosberg που αποσύρθηκε μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 2016. «Μόλις συμφώνησα με την Mercedes, θυμόμουν καλά τον έντονο ανταγωνισμό που είχε ο Rosberg με τον Hamilton, αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί αποφάσισε να σταματήσει. Πλέον, έχοντας ζήσει αυτή την ένταση, μπορώ να τον κατανοήσω και να παραδεχτώ ότι δεν είναι καθόλου εύκολο πράγμα».