Η Red Bull θα κινηθεί νομικά για να ζητήσει αυστηρότερη ποινή στον Hamilton


Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο Helmut Marko, η Red Bull έχει αναθέσει σε δικηγόρο να εξετάσει τι θα μπορούσε να είχε διαφορετικά από τους αγωνοδίκες σχετικά με το συμβάν Hamilton-Verstappen.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 20/7/2021

Στον αγώνα του Silverstone, Hamilton και Verstappen είχαν επαφή στην Copse, με τον δεύτερο να καταλήγει στις μπαριέρες με μεγάλη ταχύτητα, αγγίζοντας στιγμιαία τα 51G κατά την πρόσκρουση.

Οι αγωνοδίκες του αγώνα εξέτασαν το συμβάν και έδωσαν ποινή 10 δευτερολέπτων στον 7κις πρωταθλητή, την οποία εξέτισε προτού κερδίσει το Grand Prix, με το προσπέρασμά του επί του Charles Leclerc τρεις γύρους πριν το φινάλε.

Η Red Bull, όμως, δεν είναι ικανοποιημένη με αυτήν την τιμωρία.

Αφού ο σύμβουλος της ομάδας, Helmut Marko, ζήτησε ακόμα και τον αποκλεισμό του Hamilton από τον επόμενο αγώνα, ανέφερε σε αυστριακό μέσο πως η ομάδα έχει ήδη κινηθεί νομικά, προσλαμβάνοντας δικηγόρο για να δει τι παραπάνω μπορεί να διεκδικήσει.

«Ο δικηγόρος θα ελέγξει τι θα μπορούσαμε να κάνουμε σε μία τέτοια περίπτωση μέσα στο πλαίσιο του αθλητικού κώδικα,» δήλωσε στην αυστριακή εφημερίδα Kronen Zeitung.