Η σημαία του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου στο κράνος του Vettel προκαλεί αντιδράσεις


Η παρουσία της σημαίας του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου στο αντιπολεμικό κράνος του Sebastian Vettel προκάλεσε την αντίδραση της Κυπριακής και Ελληνικής Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 11/3/2022

Με τον πόλεμο στην Ουκρανία να μαίνεται, ο πάντα ευαίσθητος σε κοινωνικά θέματα Sebastian Vettel θέλησε να ευαισθητοποιήσει με το κράνος του στις δοκιμές του Μπαχρέιν, το οποίο έχει αντιπολεμικό χαρακτήρα.

Στο πλαίσιο της ενότητας που προωθεί με το σχεδιασμό του κράνους, ο Γερμανός έχει στη λωρίδα γύρω από το πηγούνι και τον αυχένα όλες τις σημαίες των εθνών του κόσμου.

Ανάμεσά τους, όμως, βρίσκεται κι αυτή του ψευδοκράτους της Βόρειας Κύπρου, που αναγνωρίζεται παγκοσμίως μόνο από την Τουρκία.

Αυτό σήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Κυπριακή και την Ελληνική Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού, που έστειλαν επιστολές στη FIA και τον οδηγό προσωπικά για την αφαίρεση της σημαίας.

Η επιστολή της ελληνικής πλευράς στην ολότητά της:

«Αγαπητέ Σεμπαστιάν,

Με μεγάλη χαρά ενημερωθήκαμε ότι αποφάσισες σε μια κίνηση συμβολισμού να εμφανίζονται στο κράνος σου όλες οι σημαίες των κρατών οι οποίες είναι ενάντιες στην εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Τη χαρά όμως αυτή διαδέχθηκε η πικρία μας, αφού ανάμεσα στα κράτη που παρουσιάζονται, εμφανίζεται η σημαία της κατεχόμενης από την Τουρκία, Βόρειας Κύπρου.

Ενός ψευδοκράτους που κατέχει η Τουρκία από το 1974 μετά από εισβολή και δεν έχει αναγνωριστεί από κανένα κράτος ή Παγκόσμιο Οργανισμό πλην της Τουρκίας. Μια ιστορία κατοχής περιοχών ενός ανεξάρτητου κράτους εδώ και 50 χρόνια. Ακριβώς όπως συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Όπως αντιλαμβάνεσαι λόγω της αναγνωρισιμότητάς σου παγκοσμίως, όλη αυτή η κατάσταση, αποκτά ένα μεγάλο ειδικό βάρος.

Σε παρακαλούμε θερμά και περιμένουμε να κάνεις αυτό που πρέπει, δηλαδή να αφαιρέσεις τη σημαία του

ψευδοκράτους από το κράνος σου. Με αυτό τον τρόπο δεν θα θίξεις Κυπρίους και Έλληνες ζωντανούς και νεκρούς, παράλληλα με τη δίκαιη υποστήριξή σου σε αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ουκρανία.

Σε ευχαριστούμε για την προσοχή σου και σου ευχόμαστε καλή τύχη.

Με εκτίμηση,

Δημήτρης Μιχελακάκης

Πρόεδρος ΟΜΑΕ»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Η Aston Martin ενημέρωσε πως αφαίρεσε τη σημαία του ψευδοκράτους από το κράνος του Vettel.