Η θέση της FIA για όσα έγιναν με το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στο Ιταλικό GP


Η FIA πήρε θέση για το γεγονός ότι καθυστέρησε η απομάκρυνση του μονοθέσιου του Ricciardo στο τέλος του Ιταλικού Grand Prix, και γιατί τελείωσε ο αγώνας πίσω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 12/9/2022

Μετά την εγκατάλειψη του Daniel Ricciardo στον αγώνα της Μόντσα, το Αυτοκίνητο Ασφαλείας τέθηκε σε ισχύ για να απομακρυνθεί το μονοθέσιο.

Η διαδικασία, όμως, πήρε περισσότερο από το αναμενόμενο, και ο αγώνας ολοκληρώθηκε πίσω από τον Bernd Maylander, με την Παγκόσμια Ομοσπονδία να εξηγεί σε ανακοίνωσή της λίγο αργότερα τους λόγους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της FIA:

«Ενώ καταβλήθηκε κάθε προσπάθεια για να ανακτηθεί γρήγορα το αυτοκίνητο Νο.3 (του Ricciardo) και να συνεχιστεί ο αγώνας, η κατάσταση αναπτύχθηκε και οι κριτές δεν μπόρεσαν να βάλουν το αυτοκίνητο σε νεκρά σχέση και να το σπρώξουν στον δρόμο διαφυγής,

«Καθώς η ασφάλεια της επιχείρησης ανάκτησης είναι η μόνη μας προτεραιότητα και το περιστατικό δεν ήταν αρκετά σημαντικό ώστε να απαιτήσει κόκκινη σημαία, ο αγώνας τελείωσε κάτω από το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ακολουθώντας τις διαδικασίες που συμφωνήθηκαν μεταξύ της FIA και όλων των αγωνιζομένων. Η χρονική στιγμή της περιόδου του Αυτοκινήτου Ασφαλείας σε έναν αγώνα δεν έχει καμία σχέση με αυτή τη διαδικασία.»