Hamilton: «Ατυχές που οι διαφορές είναι τόσο μεγάλες, φοβάμαι ότι δεν θα αλλάξει τίποτα ως το 2026»


Ο Lewis Hamilton τονίζει πως οι κανονισμοί στην τωρινή τους μορφή απλώς εντείνουν τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες, κι ελπίζει πως θα αλλάξει κάτι σύντομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 17/5/2023

Το 2023 έχει βρει τη Red Bull απόλυτη κυρίαρχο, με 5 νίκες σε ισάριθμους αγώνες, ή έξι αν συμπεριλάβει κανείς και το sprint στο Μπακού.

Η κυριαρχία αυτή έρχεται σε συνδυασμό με τη μερική αποτυχία των κανονισμών να φέρουν πιο κοντά το σύνολο του grid, καθώς η μόνη σύγκλιση δυνάμεων που μπορεί να παρουσιαστεί είναι κυρίως ανάμεσα στις ομάδες του midfield, ενώ ζήτημα παραμένει ακόμα και το προσπέρασμα.

Μιλώντας σε Μέσα του διεθνούς Τύπου μετά το πέρας του GP Μαϊάμι, ο Lewis Hamilton, που έχει βρεθεί κι αυτός σε θέση ισχύος κατά τα χρόνια παντοκρατορίας της Mercedes, τόνισε πως η τωρινή κατάσταση της F1 πρέπει να αλλάξει καθώς αποτελεί «ατυχές» γεγονός η κυριαρχία μίας και μόνο ομάδας:

«Είναι καλό να δοκιμάζουμε νέα πράγματα, είναι σημαντικό να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε - η τεχνολογία έχει προχωρήσει.

«Είναι όμως ατυχές να βλέπουμε ακόμα αυτές τις διαφορές ανάμεσα στις ομάδες. Δεν ξέρω τι λύση μπορεί να βρεθεί για αυτό στο μέλλον, αλλά νομίζω πως θα πρέπει να συνεχίσουμε να προσαρμόζουμε τους κανονισμούς όσο προχωράμε, αλλιώς φοβάμαι πως η κατάσταση θα παραμείνει η ίδια ως το 2026 αν δεν κάνουμε καλύτερη δουλειά.

«Μου αρέσουν τα μονοθέσια, χωρίς τις αναπηδήσεις... Είναι και λίγο βαριά, δεν θα έλεγα πως το να γίνουν πιο βαριά τα μονοθέσια ήταν καλή ιδέα.»