Hamilton: «Δε νιώθω άνετα που τρέχω στη Σαουδική Αραβία»


Ο Lewis Hamilton παραδέχεται πως το να αγωνίζεται σε χώρες όπως το Κατάρ και η Σαουδική Αραβία τον κάνουν να αισθάνεται άβολα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 2/12/2021

Η Formula 1 επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Σαουδική Αραβία, ένα κράτος γνωστό για την καταπάτηση δικαιωμάτων σε γυναίκες, ανθρώπους διαφορετικών πεποιθήσεων, αλλά και μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Ο Lewis Hamilton, που αποτελεί ο κύριος εκφραστής της αλλαγής σε μία σειρά κοινωνικών και φυλετικών ζητημάτων ανάμεσα στις προσωπικότητες F1, τόνισε πως δε νιώθει άνετα που αγωνίζεται σε μία τέτοια χώρα, αν και τονίζει πως αυτή είναι μία ευκαιρία να θίξει το σπορ όλα αυτά τα καίριας σημασίας θέματα:

«Όπως είπα και στο Κατάρ, νιώθω πως το σπορ κι εμείς έχουμε χρέος να θίξουμε σημαντικά θέματα όπως το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις χώρες που επισκεπτόμαστε.

«Με όλο το σεβασμό σε όσους είναι εδώ, γιατί έχω δεχτεί το πιο ζεστό καλωσόρισμα φτάνοντας στη χώρα. Παρόλα αυτά, δεν μπορώ να παριστάνω κάποιον που ξέρει περισσότερα ή καταλαβαίνει περισσότερο από έναν άνθρωπο που ζει εδώ και έχει επηρεαστεί από συγκεκριμένους νόμους και το καθεστώς.

«Αν νιώθω άνετα εδώ; Όχι, δεν νιώθω. Αλλά δεν ήταν επιλογή μου να βρεθώ εδώ, το σπορ πήρε αυτήν την απόφαση. Είτε είναι σωστό είτε λάθος, όσο είμαστε εδώ είναι σημαντικό να καταδείξουμε συγκεκριμένα προβλήματα.»