Hamilton, Russell και Perez ταξιδεύουν στο Las Vegas και κάνουν... donut (video)


Το Grand Prix του Las Vegas, με τις... τσουχτερές τιμές των εισιτηρίων, ετοιμάζεται να υποδεχθεί τη Formula 1 σε μία φαντασμαγορική εκδήλωση με donut, ιδιαίτερες εμφανίσεις και πολλή λάμψη.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Mercedes F1 Twitter
  • 7/11/2022

Το Grand Prix του Las Vegas καταφτάνει στο καλεντάρι της Formula 1 το 2023, και τόσο οι οδηγοί και οι ομάδες, όσο και το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση των εγκαινίων του Grand Prix, φαίνονται ιδιαίτερα ανυπόμονοι γι' αυτό.

Οι ΗΠΑ εμφανίζονται πλέον σε τρεις διαφορετικές ημερομηνίες στο καλεντάρι της F1, με το Grand Prix Αμερικής να συνοδεύεται από το GP Μαϊάμι από το 2022, και με την προσθήκη του Las Vegas από το 2023. Πλέον το καλεντάρι είναι αρκετά πιο διευρυμένο και η Formula 1 δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον στην αγορά του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού Ωκεανού.

Οι τιμές των εισιτηρίων βέβαια, υποδεικνύουν ότι αυτό το Grand Prix δεν είναι για όλους, καθώς η πιο φθηνή κατηγορία εισιτηρίων για το τριήμερο, δηλαδή το εισιτήριο γενικής εισόδου, ανεβάζει το κόστος στα 500 δολ. Αυτό αφορά θέσεις ορθίων, ανάμεσα στις στροφές 5 και 9, όμως αν κάποιος επιθυμεί να κάνει κράτηση σε θέσεις καθημένων, δηλαδή σε κάποια κερκίδα, θα πρέπει να ξοδέψει τουλάχιστον 2.000 δολ., ενώ η πιο ακριβή τιμή εισιτηρίου ανέρχεται στα 10.000 δολ.

Το Las Vegas υποδέχτηκε το «τσίρκο» που ονομάζεται F1, το περασμένο Σάββατο, 5 Νοεμβρίου, σε μία εκδήλωση με πολύ κόσμο, τον εκκωφαντικό ήχο των V8, shows με drones, αλλά και τους Lewis Hamilton, George Russell και Sergio Perez να κάνουν 'donut', χαρίζοντας στο κοινό ένα φαντασμαγορικό θέαμα.

Η Mercedes έφερε την W12, το μονοθέσιο της ομάδας από το 2021, στο Las Vegas, κάνοντας μία πολύ ιδιαίτερη προσθήκη. Η ομάδα από το Brackley τοποθέτησε φώτα νέον κάτω από το μονοθέσιο, κάνοντάς το να ξεχωρίζει. Η προσθήκη αυτή εντυπωσίασε το κοινό και τους οδηγούς, οι οποίοι δήλωσαν αργότερα ότι θα ήθελαν πολύ να τη δουν να εντάσσεται στους βραδινούς αγώνες.

Από την άλλη πλευρά, ο Sergio Perez της Red Bull χρησιμοποίησε την εμβληματική RB7 του 2011, ένα από τα μονοθέσια με τα οποία κατάφερε η Red Bull να κερδίσει τόσο το πρωτάθλημα κατασκευαστών, όσο και αυτό των οδηγών, με τον Sebastian Vettel, 4 συνεχόμενες χρονιές (2010-2013).