Horner για το ατύχημα Hamilton-Verstappen: Έπρεπε να τιμωρηθούν κι οι δύο


Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, πιστεύει πως οι αγωνοδίκες θα μπορούσαν να τιμωρήσουν και τον Max Verstappen, και τον Lewis Hamilton για την επαφή τους στο Ιταλικό GP.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 17/9/2021

Σε μία μάχη ρόδα με ρόδα, ο Max Verstappen πάτησε στο sausage curb και σήκωσε το μονοθέσιό του, που εν συνεχεία καβάλησε κανονικά εκείνο του Lewis Hamilton.

Οι αγωνοδίκες απέδωσαν στον Ολλανδό ποινή τριών θέσεων στο grid του επερχόμενου Ρωσικού Grand Prix.

«Και οι δύο οδηγοί ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν για να βρεθούν μπροστά εξαιτίας της δυσκολίας του προσπεράσματος,» έγραψε ο Horner στην καθιερωμένη στήλη του στο site της ομάδας.

«Ο Max ήθελε να εκμεταλλευτεί το momentum που είχε, κι ο Lewis ήθελε να ανακτήσει την θέση του.

«Ήταν πολύ περίεργο ατύχημα, αλλά κι οι δύο οδηγοί έδειξαν γρήγορα πως ήταν ΟΚ.

«Με τον Lewis να προσπαθεί να κάνει όπισθεν για να επιστρέψει στον αγώνα, ούτε το ιατρικό αυτοκίνητο δε χρειάστηκε να βγει.

«Είμαι ευγνώμων που το halo έκανε τη δουλειά του. Πιστεύω πως ακόμα κι οι πιο μεγάλοι πολέμιοί του έχουν αλλάξει πλέον γνώμη.

«Και πιστεύω ακόμα αυτό που πίστευα εξ αρχής - και οι δύο φέρουν ευθύνη για το συμβάν και είναι δύσκολο να αποδοθεί το φταίξιμο στον έναν ή στον άλλον.

«Αν η FIA ήθελε να στείλει ένα μήνυμα, θα μπορούσε να δώσει την ίδια ποινή και στους δύο οδηγούς, αλλά θεωρήθηκε πως ο Max ήταν περισσότερο υπαίτιος για το συμβάν και, αφού δεν τερμάτισε τον αγώνα, ο μόνος τρόπος να τιμωρηθεί ήταν στον επόμενο αγώνα με ποινή στο grid, κάτι το οποίο αποδεχόμαστε.»