Horner για Verstappen: «Είναι ήρεμος κι οδηγεί καλύτερα από ποτέ»


Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Christian Horner, πιστεύει πως ο Max Verstappen δεν λυγίζει υπό την πίεση της κατάκτησης του πρωταθλήματος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 1/12/2021

Δύο αγώνες απομένουν για το φινάλε της φετινής -εξόχως συναρπαστικής- σεζόν, κι ο Max Verstappen προηγείται του Lewis Hamilton κατά 8 βαθμούς στην κατάταξη.

Λίγες μέρες πριν τον πρώτο αγώνα της F1 στη Σαουδική Αραβία, ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, σχολίασε τον ψυχισμό του οδηγού του λίγο πριν τη μεγάλη ώρα:

«Είναι ήρεμος και διαχειρίζεται την πίεση εξαιρετικά, οδηγεί καλύτερα από ποτέ.

«Ένα καλό παράδειγμα αυτού που λέω είναι ο αγώνας στο Κατάρ, που όταν κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να πιάσει τον Lewis, ήρθε στην ενδοεπικοινωνία κι είπε πως ήθελε να το διασκεδάσει.

«Ο Max τα λέει σταράτα και όπως τα βλέπει. Δεν δουλεύει με αθλητικό ψυχολόγο - έτσι αντιμετωπίζει την πίεση.»

Τι ισχύει για τον νέο κινητήρα του Verstappen

Τις τελευταίες ημέρες, δημοσιεύματα από το Auto Motor und Sport και το Motorsport Italy αναφέρουν πως η Honda ετοιμάζεται να εισάγει έναν νέο θερμικό κινητήρα στο μονοθέσιο του Verstappen, για να αυξήσει την ιπποδύναμη της μονάδας ισχύος του για τα δύο τελευταία Grand Prix.

Παρόλα αυτά, ο Helmut Marko, σύμβουλος της Red Bull, τόνισε πως κάτι τέτοιο μοιάζει δύσκολο να γίνει στην Τζέντα το προσεχές Σαββατοκύριακο, αφήνοντας να εννοηθεί πως ο νέος κινητήρας θα έρθει στον τελικό του Άμπου Ντάμπι.