Horner: Όλα γίνονται για ένα ποσό μερικών εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων


Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, πέρασε στην αντεπίθεση σχετικά με το ζήτημα της παράβασης του budget cap από την ομάδα του το 2021.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: RED BULL CONTENT POOL
  • 22/10/2022

Red Bull και FIA βρίσκονται σε διαρκείς συζητήσεις για το πώς θα καταλήξει το θέμα της υπέρβασης του ορίου στους προϋπολογισμούς από την αυστριακή ομάδα κατά τη σεζόν του 2021.

Η τιμωρία που πρότεινε η Ομοσπονδία στην ομάδα δεν έγινε δεκτή από αυτήν, οπότε είναι έννομο δικαίωμά της να συνεχίσει να συζητά με τη FIA για μία άλλη λύση, προτού το ζήτημα φτάσει στο πάνελ εμπειρογνωμώνων για αυτά τα θέματα.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου των διευθυντών των ομάδων στο Austin, ο Christian Horner αποκάλυψε πως όλη η διαδικασία αφορά μία υπέρβαση της τάξης των μερικών εκαντοντάδων χιλιάδων δολαρίων, χωρίς μάλιστα αυτό το ποσό -σύμφωνα με τον ίδιο- να ενισχύει με κάποιο τρόπο την απόδοση της ομάδας στην πίστα:

«Πιστεύω ότι αυτό συνέβαλε σε μια συντονισμένη εκστρατεία για να υπάρξει μια δρακόντεια ποινή για τη Red Bull για κάτι που στο τέλος της ημέρας, μιλάμε για μία ασυμφωνία με τη FIA για μερικές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια.»

«Πρέπει να εξετάσουμε ποιο είναι το σχετικό κόστος και ποιο είναι το σχετικό κόστος εντός του ανώτατου ορίου και τι είναι εκτός του ανώτατου ορίου», συνέχισε. «Και από εκεί προέρχεται η ερμηνεία. Η άποψή μας είναι ότι τα σχετικά κόστη μας είναι εντός του ορίου. Τώρα προφανώς συζητάμε με τη FIA για το ποιο είναι αυτό το κόστος και ποιες είναι οι ελαφρυντικές πιθανές συνθήκες, κ.λπ.

«Είχαμε μηδενικό όφελος από αναπτυξιακή ή λειτουργική προοπτική, τόσο για το 2021 όσο και για το 2022. Η υποβολή των στοιχειών μας μάς ήθελε να είμαστε σημαντικά κάτω από το ανώτατο όριο.

«Περιμέναμε ότι ορισμένα πράγματα θα μπορούσαν να αμφισβητηθούν ή να διευκρινιστούν, όπως είναι η διαδικασία σε ένα ολοκαίνουργιο σύνολο κανονισμών.

«Επομένως, απολύτως και κατηγορηματικά δεν αισθανόμαστε ότι είχαμε κάποιο πλεονέκτημα είτε το 2021 είτε το 2022 είτε το ’23 ή το ’24 ή κάποιες ομάδες μιλούν ακόμα για το ’26, είναι εντελώς πλασματικό».

Τέλος, ο Βρετανός τόνισε πως ελπίζει το όλο ζήτημα να διευθετηθεί σύντομα, ενώ επεσήμανε πως όποια κατάληξη κι αν έχουν οι συζητήσεις με τη FIA, το αποτέλεσμά τους θα γίνει γνωστό σε όλους, χωρίς «μυστικές συμφωνίες», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.