Jean Todt: «Δεν συγκρίνεται η σημερινή Ferrari με αυτή του 1993»


Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι η «σκουντερία» πλέον είναι ένας ισχυρός οργανισμός

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 16/9/2020

Ο Todt είχε κληθεί το 1993 να αναλάβει τις τύχες της Ferrari σε μια ύστατη προσπάθεια του Luca di Montezemolo να βγάλει τη «σκουντερία» από το τέλμα στο οποίο επί σειρά ετών ήταν βυθισμένη.

Και τα κατάφερε, καθώς με την άψογη συνεργασία του με τον Ross Brawn, τα εξαιρετικά μονοθέσια του Rory Byrne και φυσικά το ταλέντο του Michael Schumacher, η Ferrai έφτασε στην κορυφή όπου παρέμεινε μέχρι το 2004.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Louis Camilleri, ο οποίος είπε  πως το αγωνιστικό τμήμα της Ferrari βρίσκεται μέσα σε μία «τρύπα» από την οποία πρέπει να βγει, ο Todt ήταν απόλυτος: «Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η σημερινή Ferrari δεν μπορεί να συγκριθεί με αυτήν που ανέλαβα το 1993. Πολύ θα ήθελα να είχε αναλάβει μια ομάδα που θα είχε στέρεες βάσεις, όπως έχει σήμερα. Σήμερα η Ferrari είναι ένας πολύ δυνατός οργανισμός. Απλά υπάρχουν μερικά κομμάτια που δεν ταιριάζουν στο παζλ»