Καλορίζικο! Ο Fernando Alonso παρέλαβε το νέο του αυτοκίνητο αξίας 200.000 ευρώ (photo)


Το νέο, εντυπωσιακό SUV του Ισπανού πιλότου εφοδιάζεται με κινητήρα Mercedes-AMG των 4,0 lt. και η δύναμή του ξεπερνά τους 700 ίππους. 

  • 5/1/2023

Την πρώτη μέρα του 2023 επισημοποιήθηκε η μετακίνηση του Fernando Alonso από την Alpine στην Aston Martin, με τους Βρετανούς να κάνουν ένα ξεχωριστό δώρο στον νέο τους πιλότο ώστε η συνεργασία τους να ξεκινήσει με... το δεξί.

O Alonso παρέλαβε το νέο του αυτοκίνητο το οποίο θα χρησιμοποιεί πλέον στις καθημερινές του μετακινήσεις και αυτό είναι η Aston Martin DBX 707.

Το εντυπωσιακό SUV της φίρμας παρουσιάστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και τότε συνοδευόταν από τον τίτλο του πιο γρήγορου αυτοκινήτου της κατηγορίας. Βέβαια μετά εμφανίστηκε η Ferrari Purosangue με τους 725 PS και τα δεδομένα άλλαξαν...

Κάτω από το καπό της Aston Martin DBX 707 είναι τοποθετημένος ένας V8 κινητήρας της Mercedes-AMG με διπλά turbo και χωρητικότητα 4,0 lt. Αυτός αποδίδει 707 PS (εξ ου και η ονομασία) ενώ η ροπή φτάνει τα 900 Nm.

Η κίνηση περνάει και στους 4 τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβώτιου ταχυτήτων των 9 σχέσεων ενώ ο κατασκευαστής έχει επέμβει σημαντικά στον συμπλέκτη ώστε οι αλλαγές να έρχονται ταχύτερα. Σύμφωνα με την εταιρεία το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 3,2 sec. ενώ η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 310 km/h.

Ο Fernando Alonso αποκάλυψε το νέο του αυτοκίνητο με μια φωτογραφία που ανέβασε στα προσωπικά του social media και η οποία τραβήχτηκε έξω από το μουσείο του στο Οβιέδο της Ισπανίας, γράφοντας ότι οι προσδοκίες του ξεπεράστηκαν και πλέον έχει στα χέρια του ένα ονειρικό αυτοκίνητο.