Κρίσιμοι οι επόμενοι δύο μήνες για το νέο μονοθέσιο της Mercedes


Η εξέλιξη που θα γίνει μέσα στους επόμενους δύο μήνες θα καθορίσει πολλά για το μονοθέσιο του 2023, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Mercedes, Toto Wolff.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: MERCEDES
  • 19/9/2022

Η Mercedes αναμένεται να χάσει αμφότερους τίτλους από τη Red Bull, και δεν θα έχει καμία κατάκτηση για πρώτη φορά μετά το 2014.

Αν συνεχίσει έτσι, δεν θα κατακτήσει και νίκη για πρώτη φορά από το 2012.

Τα λάθη που έγιναν στον σχεδιασμό της W13 έφεραν την ομάδα σε αυτή τη δυσμενή θέση, και ο Toto Wolff το γνωρίζει καλά.

Για αυτό και επισημαίνει τη σημασία της σωστής εξέλιξης από νωρίς, από τα τέλη του τρέχοντος έτους, για την επιτυχία του 2023.

«Δεν είχαμε τα εργαλεία και την κατανόηση που έπρεπε για να αποκαλύψουμε το πρόβλημα που είχαμε και που δημιουργήθηκε με το πώς εξελίξαμε το μονοθέσιο,» δήλωσε ο Αυστριακός.

«Δεν μπορούσαμε να το τρέξουμε εκεί που θέλαμε. Δεν βρήκαμε ποτέ το σωστό σημείο, τόσο αεροδυναμικά, όσο και μηχανικά. Μας πήρε μήνες για να αναιρέσουμε τα βήματα που είχαμε πάρει.

«Δεν είναι ότι ανακαλύψαμε και το Άγιο Δισκοπότηρο και τώρα καταλαβαίνουμε τα πάντα και θα τα σαρώσουμε όλα του χρόνου. Αλλά αυτή είναι μία κρίσιμη περίοδος. Πρέπει μέσα στους επόμενους 1-2 μήνες να κατανοήσουμε με σχετική ακρίβεια τι πρέπει να γίνει για το μονοθέσιο της νέας χρονιάς.»