Leclerc: Δεν έχω λόγο στην απόφαση για τον νέο διευθυντή


Ο Charles Leclerc τόνισε πως η μετάβαση από την εποχή Binotto στη νέα κατάσταση θα είναι ομαλή, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν έχει λόγο στο ποιος θα αντικαταστήσει τον Ιταλό στην ηγεσία της ομάδας.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 11/12/2022

Η αποχώρηση του Mattia Binotto από την θέση του team principal της Ferrari έχει φέρει την ομάδα ενώπιον μίας σημαντικής αλλαγής, καθώς ακόμα δεν έχει αποφασιστεί ποιος θα τον αντικαταστήσει.

Μιλώντας στο πλαίσιο του gala της FIA για την απονομή των τροπαίων της χρονιάς που πέρασε, ο Charles Leclerc εξέφρασε την πεποίθησή του πως η μετάβαση από τον Binotto στον επόμενο επικεφαλής της Gestione Sportiva θα είναι ομαλή:

«Δεν ξέρω πώς είναι, γιατί ποτέ δεν ήμουν σε μία ομάδα που να πέρασε αλλαγή επικεφαλής.

«Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο με τον νέο team principal, ώστε να μπει στο κλίμα της Ferrari, γιατί προφανώς είναι μία τεράστια ομάδα.

«Πιστέυω πως, αν γίνει με τον σωστό τρόπο, δεν θα έχουμε κάποια συνέπεια στο τι συμβαίνει στην πίστα. Είμαι σίγουρος πως η μετάβαση θα είναι ομαλή.»

Όταν ρωτήθηκε για το αν έχει ο ίδιος μία λίστα από ονόματα που θα ήθελε να προτείνει για τον εν λόγω ρόλο, ο Μονεγάσκος απάντησε:

«Όχι, δεν θέλω να το σχολιάσω αυτό, και προφανώς δεν είναι δική μου απόφαση, ο Johan [Elkann] και ο Benedetto [Vigna] θα πάρουν αυτήν την απόφαση.

«Εμείς κάνουμε τη δουλειά μας στον προσομοιωτή ώστε να έχουμε το καλύτερο δυνατό μονοθέσιο για το 2023, αλλά η τελική απόφαση για αυτό θα παρθεί από εκείνους.»