Leclerc μετά την εγκατάλειψη: Δεν μπορούμε να αφήσουμε να ξανασυμβεί αυτό


Ο Chalres Leclerc κρατά τα θετικά από το Ισπανικό GP, και καλεί τη Ferrari να αποφύγει τα προβλήματα αξιοπιστίας.

  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 22/5/2022

Λίγο πριν τα μισά του αγώνα στη Βαρκελώνη, ο Charles Leclerc αναγκάστηκε να εγκαταλείψει με πρόβλημα στον κινητήρα, την ώρα που ηγείτο με άνεση και έμοιαζε να έχει τη νίκη στο χέρι του.

Αυτή είναι η πρώτη εγκατάλειψη με μηχανική αστροχία για τον οδηγό της Ferrari, που έμοιαζε να διανύει το τέλειο τριήμερο μέχρι εκείνη τη στιγμή.

«Δεν ξέρω τίποτα παραπάνω αυτή τη στιγμή,» δήλωσε ο Μονεγάσκος, όσο ο αγώνας ακόμα εξελισσόταν. «Δεν είχα καμία ένδειξη νωρίτερα, και απλά έσπασε κι έχασα όλη τη δύναμη. Είναι κρίμα.

«Πιστεύω πως σε αυτές τις στιγμές, δεν μπορώ να κάνω τίποτα άλλο από το να κοιτάω τα θετικά. Και υπήρχαν αρκετά αυτό το Σαββατοκύριακο.

«Έχουμε καλή ταχύτητα στις κατατακτήριες, είχαμε καλό ρυθμό και το πιο σημαντικό είναι ότι κάναμε καλή διαχερίση στα ελαστικά. Σίγουρα βρήκαμε κάτι θετικό αυτό το Σ/Κ. Αυτό μου δίνει μία σιγουριά για το υπόλοιπο της σεζόν.

«Αλλά από την άλλη πλευρά, θα πρέπει να δούμε αυτό το πρόβλημα. Δεν μπορούμε να αφήσουμε να συμβεί ξανά πολλές φορές μέσα στη σεζόν. Πρέπει να εντοπίσουμε την αιτία της εγκατάλειψης.»