Lewis Hamilton: «Δεν έχουμε σταθερό μονοθέσιο»


Σαφώς προβληματισμένος από την έλλειψη σταθερότητας ο Βρετανός, παρά τη βελτίωση των τελευταίων εβδομάδων

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 26/3/2021

Συνήθως ο Lewis Hamilton όταν δεν έχει κάτι να πει, αποφεύγει τις δηλώσεις. Όμως όταν μιλά, αυτά που λέει είναι πάντα σημαντικά. Λογικό, είναι, λοιπόν, τα όσα ανέφερε για την εικόνα της Mercedes μετά από τις πρώτες δύο περιόδους ελεύθερων δοκιμών στο Μπαχρέιν, να συζητηθούν.

«Πιστεύω ότι την περασμένη εβδομάδα δουλέψαμε αρκετά σκληρά και έχουμε κάνει ένα βήμα προόδου, όμως ακόμα πρέπει να κάνουμε πολλά πράγματα. Εξαιτίας της μείωσης της κάθετης δύναμης και της αλλαγής των ελαστικών, έχει διαφοροποιηθεί όλη η ισορροπία του μονοθεσίου και δεν βρισκόμαστε εκεί όπου περιμέναμε. Γίνει πρόοδος, αλλά δεν είναι ακόμα τέλεια τα πράγματα. Ωστόσο η ομάδα έχει εξαιρετικούς συνεργάτες, οι οποίοι δουλεύουν πάρα πολύ και οι οποίοι πάντα μας εντυπωσιάζουν με το αποτέλεσμα της δουλειάς τους. Πρέπει να παραμείνουμε αισιόδοξοι» τόνισε ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής.

Αναφορικά με τον ανταγωνισμό, ο Hamilton επεσήμανε πως «δεν εξεπλάγην από τις μικρές διαφορές με τη Red Bull, καθώς έδειξε πως είναι όσο γρήγορη ήταν και στις χειμερινές δοκιμές. Η McLaren έχει δείξει ότι έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα προόδου».

Εστιάζοντας στο βασικό πρόβλημα της Mercedes, ο Hamilton είπε ξεκάθαρα: «Νομίζω ότι η σταθερότητα είναι αυτό το οποίο μας λείπει. Δεν έχουμε ένα σταθερό μονοθέσιο και αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε είναι να βελτιωθούμε σε αυτόν τον τομέα, καθώς θα είναι κομβικής σημασίας και για την απόδοση των ελαστικών».

Τέλος, ο Hamilton σχολίασε το γεγονός πως τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή θα φυσούν ισχυροί άνεμοι στην περιοχή της πίστας, λέγοντας πως «για εμάς δεν είναι καθόλου καλό το γεγονός ότι θα αυξηθεί η ένταση των ανέμων, αλλά νομίζω ότι αυτό θα επηρεάσει άπαντες. Αυτό το παρακολουθούν οι αρμόδιοι και μπορούν το αντιληφθούν το θέμα και να βρουν τις ισορροπίες που χρειάζονται. Όμως αυτό το οποίο έχει πολύ σημασία είναι να προχωρήσουμε και να βρούμε περισσότερη κάθετη δύναμη στο μονοθέσιο. Θα μας προβληματίζουν οι κάθετες ριπές ανέμων, , ειδικά στις ευθείες, όμως θα δουλέψουμε όμως καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας για να επιλύσουμε τα προβλήματά μας».