Lewis Hamilton: «Η Formula 1 πρέπει να είναι σπορ για πραγματικούς άνδρες»


Όλοι ανυπομονούν για τη νέα γενιά μονοθεσίων της Formula 1, τα οποία θα δούμε για πρώτη φορά στην πίστα το 2022. Είναι πιθανό ότι δεν θα υπάρχει μία ενιαία σχεδίαση, αλλά ότι οι ομάδες θα ξεκινήσουν τις χειμερινές δοκιμές με διαφορετικές ιδέες. Μένει να δούμε ποια ομάδα θα μπορέσει να ερμηνεύσει καλύτερα τους νέους κανόνες.

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 24/12/2021

Ένας από τους κύριους λόγους για τις αλλαγές στους κανόνες είναι ότι η Formula 1 θέλει να κάνει πιο εύκολο το προσπέρασμα. Λόγω των αεροδυναμικών αλλαγών και των μεγαλύτερων ελαστικών τα μονοθέσια θα είναι λίγο πιο αργά την επόμενη σεζόν. Αν θα είναι το ιδανικό μονοθέσιο της Formula 1 για τους οδηγούς; Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

Αν ο Lewis Hamilton ήταν επικεφαλής, ο σχεδιασμός των μονοθεσίων θα είχε πάει σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση. Σε συζήτηση με το Speedweek ο Βρετανός συνέθεσε το μονοθέσιο των ονείρων του για τη Formula 1. Ο Hamilton ξεκαθάρισε ότι προτιμά τους κινητήρες V12, το χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων και την απουσία υδραυλικού τιμονιού. Θέλει να κάνει τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο δύσκολα για τους οδηγούς, όπως λέει χαρακτηριστικά.

Ο επτάκις Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα ήθελε ένα μονοθέσιο που εξαντλεί τους οδηγούς. «Σαν να τρέχω σε μαραθώνιο», λέει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: «Η Formula 1 πρέπει να είναι ένα άθλημα για πραγματικούς άνδρες. Σήμερα οι νέοι έρχονται στο άθλημα και βρίσκουν εύκολα το όριο. Αντίθετα, θα έπρεπε να είναι πολύ δύσκολο, τόσο δύσκολο που μόνο οι καλύτεροι μπορούν να το κάνουν».