Lewis Hamilton: Πιθανή η αλλαγή κινητήρα (κι η ποινή) στην Τουρκία


Η Mercedes εξετάζει το ενδεχόμενο να αλλάξει κινητήρα στο μονοθέσιο του Lewis Hamilton στο Istanbul Park, μαζί με την ποινή που αυτή η απόφαση θα επιφέρει.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 5/10/2021

O Lewis Hamilton δεν έχει αλλάξει ακόμα σε τέταρτη μονάδα ισχύος φέτος, κάτι που θα έφερνε ποινή για τον ίδιο, όπως συνέβη και με τον Max Verstappen στο Σότσι.

Κι είναι πιθανό να πρέπει να παρθεί αυτή η δύσκολη απόφαση, αφού η Mercedes έχει παραδεχτεί πως έχει «ερωτηματικά» για την αντοχή και την αξιοπιστία του κινητήρα της.

Για να αποφευχθεί τυχόν αστοχία σε αυτό το κινητήριο σύνολο, με 7 αγώνες να απομένουν, οι Γερμανοί εξετάζουν το ενδεχόμενο να αλλάξουν μονάδα ισχύος στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

«Το πιο σημαντικό είναι να μην εγκαταλείψουμε με πρόβλημα αξιοπιστίας,» δήλωσε ο Toto Wolff, επικεφαλής της ομάδας, στο Sky Sports.

«Μπορείς να αντέξεις να έρθεις δεύτερος ή τρίτος, αυτό είναι ΟΚ. Το πρωτάθλημα θα πάει μακριά.

«Αλλά δεν τερματίσεις, είναι χειρότερο. Επομένως, κοιτάμε όλες τις παραμέτρους με τον κινητήρα, ώστε να βεβαιωθούμε ότι δεν θα έχουμε κανένα θέμα αξιοπιστίας.

«Είναι πιθανό [να αλλάξουμε κινητήρα]. Το πότε και το πώς δεν έχει αποφασιστεί.»

Υπάρχει η αίσθηση πως η Mercedes θα αλλάξει μοτέρ στον Βρετανό στο προσεχές Τουρκικό Grand Prix, και θα ήταν και μία καλή ευκαιρία, με δεδομένο ότι το Istanbul Park προσφέρεται για μάχες και προσπεράσματα.