Λήγει η συνεργασία Alfa Romeo - Sauber με το τέλος του 2023


Η Alfa Romeo επεξέτεινε τη συνεργασία της με τη Sauber ως το τέλος του 2023, 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ / ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO F1 TEAM ORLEN
  • 26/8/2022

Από το 2018,  η Alfa Romeo βρίσκεται στη Formula 1 ως χορηγός επωνυμίας στη Sauber, παρέχοντας σημαντική οικονομική ενίσχυση στο ελβετικό εργοστάσιο, ενώ στην ουσία δεν εμπλέκεται με κανέναν τρόπο στην κατασκευή του μονοθέσιου ή του κινητήρα, που αποτελεί προϊόν της Ferrari.

Με τον ερχομό του Jean-Philippe Imparato στην θέση του CEO της μιλανέζικης μάρκας, υπήρξε γρήγορα μία αλλαγή στην νοοτροπία της εταιρείας και σε ό,τι έχει να κάνει με την παρουσία της στο motorsport.

Έτσι, ο Γάλλος τόνισε πως η συνεργασία με τη Sauber θα επανεκτιμάται σε ετήσια βάση - όπερ κι εγένετο.

Η Alfa Romeo πήρε την απόφαση να συνεχίσει και το 2023 με την ελβετική ομάδα, τονίζοντας από τώρα την πρόθεσή της να παύσει τη μεταξύ τους συνεργασία με το τέλος αυτής της ανανεωμένης σύμβασης.

Αυτή η απόφαση έρχεται μετά την αντίστοιχη της Audi να συνεργαστεί με τη Sauber, κάτι που θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Alfa Romeo ανακοίνωσε την επιστροφή της στην F1 το 2017 με ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο και τον Ιούλιο του 2022 ανακοίνωσε την απόφαση να συνεχίσει τη συνεργασία της με τη Sauber και για το 2023, με βάση τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα του πρώτου μισού της σεζόν, τόσο όσον αφορά την απόδοση, αλλά και το μάρκετινγκ και τη θετική συνεργασία με την ομάδα.

«Δεδομένου ότι η οικονομική και βιομηχανική ανάκαμψη της μάρκας θα επιτευχθεί το 2022, η Alfa Romeo θα αξιολογήσει τώρα μεταξύ των πολλών εναλλακτικών και θα αποφασίσει ποια θα είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη στρατηγική και τοποθέτηση του brand.»