Lotus 87: Κάντε έναν γρήγορο γύρο μέσα από το cockpit του θρυλικού μονοθεσίου (video)


Σχεδόν 40 χρόνια μετά τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα της Formula 1, το θρυλικό μονοθέσιο του Nigel Mansell μπαίνει ξανά στην πίστα και ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη.

  • 19/8/2022

Για κάτι περισσότερο από τρεις δεκαετίες (1958-1994) η Lotus υπήρξε μία από τις πιο εμβληματικές ομάδες στο πρωτάθλημα της Formula 1 έχοντας στο «τιμόνι» της τον θρυλικό Colin Chapman με τον οποίο κέρδισε 7 πρωταθλήματα κατασκευαστών και 6 οδηγών.

Ένα από τα πιο εμβληματικά μονοθέσια ήταν η Lotus 87 η οποία έτρεξε στο δεύτερο μισό της σεζόν 1981 στα χέρια του μετέπειτα πρωταθλητή Nigel Mansell. Σήμερα, σχεδόν 40 χρόνια μετά την πρώτη εμφάνισή της, έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε έναν γρήγορο γύρο στην πίστα του Zandvoort χάρη στον κινηματογραφιστή Robbert Alblas.

Πρόκειται για το πρώτο μονοθέσιο της Lotus που κατασκευάστηκε με carbon σασί και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το βάρος της να πέσει στα μόλις 587 kg. Ο κινητήρας που επιλέχθηκε για να την συνοδεύσει στους αγώνες ήταν ένα V8 Cosworth των 3,0 λίτρων και ισχύ κοντά στους 500 PS.

Απολαύστε την στο παρακάτω video…