Μάχη με τον χρόνο για να είναι έτοιμη η πίστα της Τζέντα (video)


Σε τρεις εβδομάδες η Σαουδική Αραβία κάνει ντεμπούτο στη Formula 1, όμως η κατασκευή της πίστας της Τζέντα βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και ο χρόνος δεν είναι σύμμαχος των διοργανωτών.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 16/11/2021

Το τριήμερο 3-5 Δεκεμβρίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί ο αγώνας στους δρόμους της Τζέντα, ο πρώτος στη Σαουδική Αραβία.

Η διαδρομή βρίσκεται, όμως, σε στάδιο κατασκευής, κι όλες οι φωτογραφίες που έχουν δημοσιευτεί παρουσιάζουν μία ημιτελή πίστα, που το πλέον πιθανό είναι να είναι αρκετά έτοιμη για τον αγώνα, με όλες τις επικουρικές εγκαταστάσεις να ετοιμάζονται για το νέο έτος.

Ο αθλητικός διευθυντής της F1, Steve Nielsen, δήλωσε σχετικά:

«Είναι ένα μεγαλόπνοο project, θα είναι φοβερές οι εγκαταστάσεις.

«Παλεύουν με τον χρόνο. Αλλά δουλεύουν κυριολεκτικά 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα εδώ κι αρκετό καιρό. Είδα κάποιες φωτογραφίες το πρωί, και έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο. Αλλά υπάρχουν πολλά που πρέπει να γίνουν ακόμη.»

«Επομένως, θεωρώ πως θα φτάσουμε στο όριο. Αλλά θα τα καταφέρουν. Όσα χρειάζονται για τον αγώνα θα είναι έτοιμα, είμαι βέβαιος για αυτό.»

Από την πλευρά του, ο αλυτάρχης της F1, Michael Masi, έχοντας επισκεφθεί και την πίστα δήλωσε:

«Γνωρίζαμε εξ αρχής ότι θα είναι πολύ οριακά τα πράγματα. Δεν αμφιβάλλαμε για αυτό. Από όσα έχω δει, η πρόοδος που γίνεται από μέρα σε μέρα, και από εβδομάδα σε εβδομάδα, είναι φανταστική, κι ανυπομονώ να ξαναδώ την πίστα σύντομα.»

Δείτε κι έναν γύρο στην πίστα, όπως αποτυπώνεται από το video game της Formula 1: