Με αφαίρεση βαθμών κι αποκλεισμό απειλεί τους Verstappen-Hamilton η FIA


Στις οδηγίες του πριν τον αγώνα στο Άμπου Ντάμπι, ο Michael Masi επεσήμανε ειδικά άρθρα του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα που θα δικαιολογούσαν ακόμα και τον αποκλεισμό ενός εκ των Verstappen και Hamilton σε περίπτωση συμβάντος.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 9/12/2021

Οι πρόσφατες αψιμαχίες και τα συμβάντα ανάμεσα σε Max Verstappen και Lewis Hamilton έκαναν τον Michael Masi, αλυτάρχη της F1 και το πρόσωπο της FIA στο σπορ, να υπενθυμίσει στους οδηγούς ότι οι ποινές για πιθανό συμβάν περιλαμβάνουν την αφαίρεση βαθμών ή και τον αποκλεισμό. 

Συγκεκριμένα, ο Masi επεσήμανε σε όλους τα κάτωθι άρθρα του Διεθνούς Αθλητικού Κώδικα:

«Άρθρο 12.2.1 – Παραβίαση Κανόνων και ειδικότερα Άρθρο 12.2.1.1 «Οποιαδήποτε παραβίαση των αρχών της δικαιοσύνης στον αγώνα, συμπεριφορά με αντιαθλητικό τρόπο ή απόπειρα επηρεασμού του αποτελέσματος ενός αγώνα κατά τρόπο που αντίκειται στον αθλητική ηθική».

«Άρθρο 12.4.5 «Για όλα τα Πρωταθλήματα, κύπελλα, προκλήσεις, τρόπαια ή σειρές της FIA, οι αγωνοδίκες μπορούν επίσης να αποφασίσουν να επιβάλουν τις ακόλουθες ποινές: Αναστολή για έναν ή περισσότερους αγώνες, αφαίρεση βαθμών για το Πρωτάθλημα, κύπελλο, πρόκληση, τρόπαιο, σειρά."

«Άρθρο 12.4.5.α «Οι πόντοι δεν πρέπει να αφαιρούνται χωριστά από τους οδηγούς και τους αγωνιζόμενους, εκτός από εξαιρετικές περιπτώσεις».