Με αυτόν τον τρόπο θα παραμείνει στη Ferrari ο Vettel και το 2021


Ο επικεφαλής της «σκουντερία», Mattia Binotto, αναφέρθηκε στο συμβόλαιο του τετράκις Παγκόσμιου Πρωταθλητή που λήγει στο τέλος του 2020 και στους λόγους που τη δεδομένη χρονική στιγμή «κρατούν» τον Γερμανό στο Μαρανέλο

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 9/4/2020

Ο Sebastian Vettel είναι ένας από τους πρωτοκλασσάτους πιλότους της Formula 1 που στο τέλος του 2020 θα είναι δίχως συμβόλαιο. Η συνεργασία του Γερμανού με τη Ferrari τυπικά θα ολοκληρωθεί στις 31 Δεκεμβρίου, με τις φήμες περί επικείμενου «διαζυγίου» να… δίνουν και να παίρνουν τους τελευταίους μήνες.

Τα δεδομένα, όμως, αλλάζουν, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου, η οποία έχει πλήξει και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ακριβώς αυτός είναι ο ένας από τους δύο βασικούς λόγους για τους οποίους είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επέκταση της συνεργασίας ανάμεσα στις δύο πλευρές για τουλάχιστον το 2021.

Τον δεύτερο λόγο τον αποκάλυψε ο Mattia Binotto. «Ο Sebastian αγαπάει τη δουλειά του. Αυτός είναι ένας λόγος τον οποίον δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε στη Ferrari. Αυτή την περίοδο κάθεται σε… αναμμένα κάρβουνα, καθώς θα ήθελε να έχει επιστρέψει στη δράση. Όμως θα πρέπει να περιμένουμε όλοι, ώστε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα και να πάνε όλα όπως τα είχαμε προγραμματίσει» ξεκαθάρισε ο επικεφαλής της Ferrari, μιλώντας στο ιταλικό «Sky».

Η Ferrari, πάντως, ζει και κινείται σε ρυθμούς COVID-19, καθώς το πρόγραμμα «Back on Track» που εφαρμόζει η εταιρία προβλέπει τη συνεχή παρακολούθηση όλου του δυναμικού από εξειδικευμένο προσωπικό και λοιμωξιολόγους, καθώς και την υποβολή όλων σε τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊου.