Με ποιον οδηγό θα ήθελε να είχε συνεργαστεί ο Horner


Ο επικεφαλής της Red Bull, Christian Horner, εξέφρασε το παράπονό του που δεν δούλεψε ποτέ πλάι σε έναν συγκεκριμένο οδηγό - και πρώην αντίπαλο του Michael Schumacher.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 23/5/2023

Η Red Bull έχει καταφέρε να εντάξει στο δυναμικό της αρκετά σπουδαία ονόματα της Formula 1, τα περισσότερα εξ αυτών από την ακαδημία της. Sebastian Vettel, Max Verstappen, Daniel Ricciardo, αλλά κι οι έξωθεν Mark Webber και Sergio Perez, έχουν γράψει τη δική τους ιστορία στην ομάδα.

Μιλώντας στο podcast Extraordinary Tales With Seb Coe, o επικεφαλής της αυστριακής ομάδας, Christian Horner, αναφέρθηκε σε έναν συγκεκριμένο οδηγό με τον οποίον θα ήθελε να είχε συνεργαστεί αλλά δεν τα κατάφερε: τον Juan Pablo Montoya.

Ο Κολομβιανός αγωνίστηκε στην F1 από το 2001 ως το 2006, για τις Williams και McLaren, με 7 νίκες στο ενεργητικό του.

«Υπάρχουν αρκετοί οδηγοί ανά τα χρόνια που θα ήθελα να είχα δοκιμάσει,» δήλωσε ο Horner.

«Πιστεύω πως ο Montoya δεν τα πήγε αρκετά καλά στη Formula 1. Ήταν εξαιρετικά ταλαντούχος, έπρεπε να είχε πετύχει περισσότερα.»

Μάλιστα, ο ίδιος αναφέρθηκε και σε ακόμη έναν οδηγό που εντόπισε σε νεαρή ηλικία και θεώρησε πως θα έκανε καλή καριέρα στη Formula 1, τον Tom Kristensen, που θα έγραφε αργότερα ιστορία στον 24ωρο αγώνα του Le Mans με 9 νίκες:

«Υπήρχε κι ένας άλλος οδηγός που είχαμε δοκιμάσει στην ομάδα της Arden, που και πάλι πίστευα πως θα τον έχανε η F1.

«Τον έλεγαν Tom Kristensen, που φυσικά έκανε σπουδαία καριέρα στους αγώνες αντοχής.»