Με την... ταυτότητα στο στόμα στην πίστα του Ιντερλάγκος (video)


Η… μόδα με τις «ανάποδες» πίστες επεκτείνεται, καθώς μετά από το Σίλβερστοουν και στο Σπα, στο «παιχνίδι» μπήκε και το Ιντερλάγκος. Μόνο που η περίπτωση της Βραζιλίας αποδεικνύει ότι δεν μπορούν να «αντιστραφούν» όλες οι πίστες

  • ΓΙΑΝΝΗΣ-ΜΑΡΙΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
  • 14/4/2020

Μία από τις μεγάλες συζητήσεις που προέκυψαν όταν έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων το ενδεχόμενο διεξαγωγής ενός αγώνα στο Σίλβερστοουν, αλλά με τα μονοθέσια να κινούνται με την αντίθετη φορά από την φυσιολογική, είναι το κατά πόσον είναι ασφαλής μία τέτοια πρωτοβουλία.

Οι περισσότερες πίστες έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε τα οχήματα, δίτροχα ή τετράτροχα, να κινούνται με συγκεκριμένη φορά, καθώς υπάρχουν οι απαραίτητες έξοδοι διαφυγής και αμμοπαγίδες.

Κι αν σε κάποιες περιπτώσεις, όπως στο Σπά ή στη Πολ Ρικάρ, υπάρχει η δυνατότητα μιας ελαφράς τροποποίησης της χάραξης προς το ασφαλέστερο, σε άλλες περιπτώσεις αυτό δεν γίνεται.

Στο βίντεο που ακολουθεί ένα μονοθέσιο της Mercedes κινείται σε ρυθμό αγώνα στο Ιντερλάγκος, αλλά με την αντίθετη φορά. Το πρώτο… σοκ έρχεται στην στροφή 13 (με την κανονική φορά), την «Ζουνσάο», όπου κινούμενο ανάποδα το μονοθέσιο έρχεται με περισσότερα από 300 χιλιόμετρα από την παρατεταμένη δεξιά στροφή, για να «βουτήξει» στα φρένα για την κλειστή δεξιά «Ζουνσάο».

Σε πράσινο κύκλο η στροφή Ζουνσάο, με μωβ ο προστατευτικός τοίχος και με κόκκινο η αντίστροφη φορά των μονοθεσίων. Πολύ... στενόχωρα τα πράγματα!
Σε πράσινο κύκλο η στροφή Ζουνσάο, με μωβ ο προστατευτικός τοίχος και με κόκκινο η αντίστροφη φορά των μονοθεσίων. Πολύ... στενόχωρα τα πράγματα!

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, λοιπόν, χώρος για έξοδο διαφυγής δεν υπάρχει ούτε για… δείγμα. Όπως συμβαίνει και αμέσως μετά, στην «Μεργκούλιο» αλλά και στην «Μπίκο ντο Πάτο».

Αυτό το κομμάτι της πίστας σίγουρα δεν είναι ασφαλές για να φιλοξενήσει έναν «ανάποδο» αγώνα…