Με τις ευλογίες της McLaren η επιστροφή του F. Alonso στην F1


Η McLaren “κλείδωσε” το ρόστερ της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν, δίνοντας το... ελεύθερο στον F. Alonso να διεκδικήσει την επιστροφή του στην F1 με μια άλλη ομάδα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/7/2019

Οι πιθανότητες επιστροφής του F. Alonso στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1 είναι λιγοστές, ωστόσο, αν προκύψει το ενδεχόμενο αυτό η McLaren δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο στα πλάνα του Ισπανού.

Η βρετανική ομάδα οριστικοποίησε τη σύνθεσή της για την επόμενη αγωνιστική σεζόν ανανεώνοντας τα συμβόλαια των Sainz και Norris και κλείνοντας το παράθυρο που κρατούσε έως σήμερα ανοικτό για μια ενδεχόμενη επιστροφή του F. Alonso στην F1.

Ο Ισπανός, οποίος παραμένει πρεσβευτής της McLaren, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής του 2020 με τα χρώματα της Toyota, ούτε και θα ακολουθήσει την αγωνιστική σεζόν των Indy Cars, παρά το γεγονός ότι το Indy 500 είναι εκείνο που εξακολουθεί να λείπει από την τροπαιοθήκη του.

Φήμες θέλουν τον Alonso να συνδέεται με την ομάδα της Ferrari, ωστόσο, θεωρείται πολύ δύσκολη η επιστροφή του στο Μαρανέλο, καθώς οι Vettel και Leclerc διαθέτουν συμβόλαια σε ισχύ.

Σε κάθε περίπτωση, η McLaren δηλώνει διατεθειμένη να βοηθήσει τον F. Alonso στην προσπάθεια επιστροφής του στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα τον δει ντυμένο στα χρώματα μιας ανταγωνιστικής ομάδας.

“Ο Fernando παραμένει πρεσβευτής της McLaren. Διατηρούμε άριστες σχέσεις με εκείνον και συζητάμε μαζί του για κάποια αγωνιστικά projects, το οποία ωστόσο δεν συνδέονται με την F1. Παρόλα αυτά θα χαρούμε να τον δούμε να επιστρέφει στη F1 με μια άλλη ομάδα καθώς εμείς δεν έχουμε διαθέσιμη θέση”, δήλωσε σχετικά ο επικεφαλής της McLaren Zak Brown.