Μετά από 4 ώρες, οι οδηγοί συμφώνησαν να αγωνιστούν στη Σαουδική Αραβία


Οι οδηγοί συζήτησαν για 4 ώρες το ενδεχόμενο να μην αγωνιστούν στην Τζέντα μετά την επίθεση μερικά χιλιόμετρα μακριά από την πίστα, αλλά η αρχική απόφαση δεν άλλαξε κι ο αγώνας θα γίνει κανονικά.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ
  • 26/3/2022

Νωρίτερα το απόγευμα της Παρασκευής σημειώθηκε έκρηξη σε διυλιστήριο της Aramco, περί τα 10 χιλιόμετρα από την πίστα της Τζέντα, όπου διεξαγέται αυτό το τριήμερο το Grand Prix της Σαουδικής Αραβίας.

Την επίθεση που προκάλεσε την έκρηξη και τη φωτιά ανέλαβε η οργάνωση των Χούθι, ανταρτών εξ Υεμένης, που συχνά καταφέρνονται εναντίων του βασιλείου με πυραυλικές επιθέσεις.

Αμέσως προκλήθηκε ανησυχία για την ασφάλεια του paddock στο Jeddah Corniche Circuit, με το FP2 να διεξάγεται υπό έντονο φόβο.

Με το πέρας της διαδικασίας, ομάδες, οδηγοί, FIA, F1 και ο promoter του αγώνα συναντήθηκαν για να ενημερωθούν από τις αρχές για την κατάσταση.

Η απόφαση ήταν να διεξαχθεί κανονικά το Grand Prix, με τους επικεφαλής των 10 ομάδων να συμφωνούν ομόφωνα για τη μη-ακύρωση του αγώνα.

Οι οδηγοί δε συμφώνησαν, αλλά τελικά δεν αποφάσισαν να μην αγωνιστούν

Ακόμα και 90 λεπτά μετά το ξεκίνημα της αρχικής συνάντησης, οι 20 οδηγοί παρέμειναν στα γραφεία της F1 στο paddock και συζητούν για το ζήτημα.

Η διαβούλευση ανάμεσα στους αγωνιζόμενους κράτησε 4 ώρες και 20 λεπτά, με τον Stefano Domenicali και τον Ross Brawn να επιστρέφουν σε κάποια στιγμή για να συζητήσουν επί ημιώρου μαζί τους, προτού αποχωρήσουν κι έρθουν στο δωμάτιο οι επικεφαλής των ομάδων.

Το ρεπορτάζ θέλει τους οδηγούς να έχουν αρχικά συμφωνήσει να μην αγωνιστούν, όμως οι ιθύνοντες του σπορ τούς διαβεβαίωσαν για την ασφάλειά τους εκ νέου, προσφέροντας περισσότερες λεπτομέρειες, αλλάζοντας το κλίμα. 

Αυτό σημαίνει πως αύριο συνεχίζεται κανονικά το Grand Prix, με το FP3 στις 16:00 Ελλάδας.